X

Un xatbot participa en una conferència sobre IA i turisme

Experts en intel·ligència artificial reunits per TravelgateX pronostiquen que la IA revolucionarà el sector turístic en els pròxims cinc anys

10/05/2023

Un xatbot participa en una conferència sobre IA i turisme

Guillermo Gayà

No se la veia, però l’assistent d’intel·ligència artificial ChatBot-X de Microsoft ha estat la gran protagonista de la conferència sobre intel·ligència artificial (IA) i turisme organitzada a Palma pel grup TravelgateX.

Primera pregunta, què pot fer per la IA al sector turístic? “Aprofitant aquestes tecnologies, les empreses turístiques poden analitzar enormes quantitats de dades per tal de proporcionar recomanacions personalitzades, informació dinàmica sobre preus i assistència en temps real als viatgers”, ha respost en pocs segons ChatBot-X, amb una veu femenina que s’expressava en un anglès perfecte.

Experts de tot el món han donat pistes sobre com aquesta tecnologia canviarà la manera de viatjar d’aquí a només cinc anys. Preveuen que la IA ens ajudarà a planificar les nostres vacances i triar les destinacions en funció dels nostres interessos i necessitats. I també ens acompanyarà durant el viatge per proporcionar-nos tot tipus d’informació pràctica. Una revolució, asseguren, que també afectarà profundament el mercat de treball del sector turístic.

En un món en què la intel·ligència artificial avui ja és capaç de llegir el pensament i generar imatges molt realistes, també s’ha debatut sobre els seus límits ètics. L’opinió de ChatBot-X és que “és important per als directius assegurar-se que aquestes tecnologies s’usen de manera ètica i transparent, i que no comprometen la privacitat i la seguretat dels clients. Requereix un equilibri entre innovació i responsabilitat”.

Alguns experts han demanat un pacte de les empreses tecnològiques que desenvolupen la IA per posar sempre l’humanisme per damunt de la tecnologia.

10/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris