SOCIETAT

Una alimentació plena de components antioxidants ens fa viure més i millor

Viure més anys i amb bona qualitat de vida és l'objectiu


Els experts en nutrició continuen afirmant que la dieta mediterrània, que és plena de productes amb components antioxidants, és la millor manera de tenir bona salut. Reduir l’oxidació de les cèl·lules és molt important per a l’envelliment, el funcionament correcte dels nostres òrgans i per evitar algunes malalties. Al Parc Bit es reuneixen des d’avui 70 experts de 30 països per compartir els seus descobriments.

Oli d’oliva verge extra, fruita i verdura, vinagre o vi. Aquests aliments són plens d’antioxidants que ens ajuden a alentir l’envelliment i l’aparició de malalties, com ara, la diabetis, l’obesitat o les malalties cardiovasculars. En definitiva, seguir la dieta mediterrània. segons afirma Josep Tur, catedràtic de Fisiologia de la UIB i investigador en cap de CIBEROBN.

Protegir les cèl·lules és molt important. Res no pot aturar l’oxidació, és inevitable, ja que el mateix oxigen que necessitam per respirar és el causant d’aquesta oxidació que acaba deformant les cèl·lules i desembocant en malalties.

L’envelliment també és inevitable. L’esperança de vida a Espanya és de 83 anys, però els darrers 15 són amb problemes de salut. L’objectiu és poder complir anys amb bona salut. La gent gran ha de menjar amb restriccions.

Els experts insisteixen que una bona alimentació, sense excessos, i plena de components antioxidants ens farà viure més anys amb bona qualitat de vida.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |