Ciència i tecnologia

Una anàlisi prediu la gravetat de la covid en 3 hores

Científics de la UIB i d'Idisba han desenvolupat aquest mètodes que és ràpid, senzill i barat


La prova és senzilla i els resultats estan disponibles en 3 hores. Només han de menester una mostra molt petita de sèrum de sang del pacient de Covid. Quan la placa és eixuta, amb mostres de fins a 100 pacients a la vegada,  una màquina analitza la presència i els nivells d’unes proteïnes. Els pacients greus en tenen moltes. Els lleus, no. La sorpresa  però, és que les proteïnes alterades avisen fins a 48 hores abans de l’aparició dels símptomes greus.

Per poder fer aquest descobriment, els investigadors han hagut d’analitzar moltes mostres de pacients de covid. Ara, continuen investigant sobre les proteïnes alterades.

Predir els casos greus de Covid és clau per a que els metges puguin planificar els recursos, classificar els pacients i aplicar tractaments com abans millor.
La investigació de la UIB i Idisba es pot transferir ràpidament als laboratoris de microbiologia dels hospitals públics de les illes, perquè tenen la maquinària necessària i només s’hauria d’adaptar el programa. Podria començar a aplicar-se d’aquí a unes setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

40 exemplars d’àguila coabarrada sobreviuen a Mallorca

La Fundació Natura Parc celebra que fa deu anys es varen reintroduir a l'illa

La investigació oncològica recupera el ritme habitual després de la pandèmia

Un centenar d'investigadors de centres nacionals i internacionals han participat al segon taller sobre càncer que ha organitzat l'Institut d'Investigació...

El coronavirus està més present als passadissos dels hospitals que a les habitacions

El CSIC i l'Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del SARS-CoV-2 en l'aire dels...

Emaya preveu poder prescindir de les comercialitzadores d’electricitat a final d’any

Amb l'objectiu d'acomplir amb la transició energètica, l'empresa municipal confirma que avança a bon pas en el camí cap a...