societat

Una avaria a l’escorxador de Ciutadella atura puntualment el sacrifici de porcs i obliga a matar-los a Maó

Els productors demanen compensacions, perquè no els surt a compte, i l'Ajuntament insisteix perquè es construeixi un nou escorxador

Una+avaria+a+l%27escorxador+de+Ciutadella+atura+puntualment+el+sacrifici+de+porcs+i+obliga+a+matar-los+a+Ma%C3%B3

Els ramaders de Menorca duen dos mesos sense poder sacrificar porcs a l’escorxador de Ciutadella, que concentra prop del 90% de l’activitat a l’illa. Mentre no s’arrenja l’avaria, els han de dur a Maó, on el trasllat encareix el cost del servei. L’Ajuntament insisteix al Consell perquè construeixi a Ciutadella un nou escorxador.

Una nova avaria a la caldera de l’escorxador municipal de Ciutadella obliga, des de fa dos mesos, als productors a sacrificar els porcs a l’escorxador de Maó, de gestió privada. Aquest trasllat, a més d’augmentar el patiment de l’animal, també encareix el cost de producció. A causa d’aquesta situació, i fins que s’arregli l’avaria, alguns professionals del sector han decidit no sacrificar més porcs.

La matança de porcs a l’escorxador requereix una gran quantitat d’aigua calenta, però no ha estat fins ara, dos mesos després de l’avaria, que l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquesta setmana el projecte de reparació de la caldera. De fet, el centre acumula nombroses deficiències, i insisteixen que la solució definitiva passa per la implicació del Consell en la construcció d’un nou escorxador insular.

Mentrestant, les inversions del fogaiba es destinen a reparar per fases l’escorxador municipal. Segons el previst, la caldera tornarà a estar operativa en dos mesos. Això significa que Menorca començarà la temporada de porquetjades, a la tardor, sense sacrificis a Ciutadella.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

El 32,5% de la població balear ja ha rebut les dues dosis de la vacuna anticovid. De l'anunciada retirada de la màscara a partir del dissabte, el portaveu autonòmic del...

Cada any s’empadronen 30.000 persones a Palma

Gairebé la meitat són estrangers, l'altra meitat es divideix entre mallorquins i gent de la resta de l'estat

La variant india provoca 1 de cada 10 positius de Covid a les Illes

De cada vegada és més predominant i no es descarta que hi hagi transmíssió comunitària d'aquesta variant

Accident laboral a un hotel del centre històric de Palma

Els bombers han rescatat un treballador que ha caigut dins d'una cisterna subterrània