X

Una caiguda massiva de Redsys causa problemes amb datàfons, targetes i bizums

Segons la companyia, la incidència ha durat poc més d'una hora i el servei funciona ja amb normalitat

18/11/2023

Leire Giral

Una caiguda de la plataforma de pagaments Redsys ha impedit pagar amb targeta i utilitzar Bizum aquest dissabte migdia a Espanya. Segons la companyia, la incidència ha durat poc més d’una hora i el servei funciona ja amb normalitat. A alguns comerços de Palma, però, encara no poden fer servir els datàfons.

Un gest tan senzill com treure diners del caixer ha estat impossible de fer aquest dissabte migdia. La caiguda de Redsys ha causat maldecaps a milers de comerços d’Espanya, com una farmàcia del centre de Palma. “Cap al migdia hem notat que les targetes no passaven: tenim dos datàfons que funcionen de manera diferent i cap dels dos no anava bé”, comenta Pep Balaguer, propietari d’una farmàcia al centre de Palma.

Problemes per pagar amb targeta, treure diners del caixer o fer pagaments instantanis amb Bizum han estat algunes de les conseqüències de la caiguda informàtica. La patronal del petit comerç encara no sap quantificar l’afectació de la incidència. “M’agradaria saber la gravetat i l’afectació del tema i que se solucioni aviat, perquè afecta la línia de flotació del petit comerç: les vendes”, explica Mateu Conill, president de la Confederació Balear de Comerç.

La caiguda ha durat poc més d’una hora i s’ha resolt abans de les tres del migdia, segons la companyia. Alguns comerços, però, continuen a hores d’ara sense poder utilitzar tots els datàfons. “Hem hagut de donar el número de compte a la gent, usar bizum, la gent que no portava efectiu no ha pogut comprar… I això en dissabte”, detalla José Antonio Muñoz, propietari d’una cafeteria.

La incidència ha afectat molts comerços al centre de Palma. Al carrer, però, la gent no ha notat la incidència. Molts, de fet, paguen en metàl·lic. Segons el Banc d’Espanya, el 65% dels espanyols paguen en efectiu diàriament; una de cada tres persones fa servir targetes i el 10% paga amb el mòbil.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris