meteorologia

Una capa de boira densa envaeix tot Mallorca i endarrereix els vols de Palma

El vent en calma i l'elevada humitat atmosfèrica han "esborrat" l'illa

Una+capa+de+boira+densa+envaeix+tot+Mallorca+i+endarrereix+els+vols+de+Palma

Font: Sat24.com


El vent en calma i l’elevada humitat atmosfèrica han permès la formació d’una capa densa de boira al voltant de les Illes Balears, i, de manera especial, de Mallorca. L’aeroport de Palma ha activat el protocol per boira fins a les 12 hores d’aquest dijous i s’han endarrerit de manera moderada alguns vols a Son Sant Joan.

Hi ha dos tipus de boira principals: les anomenades d’advecció i les de radiació. Les primeres són típiques de la primavera a la Mediterrània i es formen quan una massa d’aire càlid se satura d’humitat, normalment per contacte amb la mar freda. Són freqüents en zones marines i a vegades en àrees costaneres.

El segon tipus és més típic de l’hivern i es forma en zones interiors durant les nits quan la temperatura és més freda i baixa el punt de condensació de l’aire. Solen durar poc perquè l’escalfament solar les esvaeix.

El cas d’avui és un cas mixt, en què s’han combinat els dos factors. La boira és marítima però també interior, molt densa, i ocupa una extensió de milers de kilòmetres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Imatge impressionant de la pols en suspensió que emboira les Balears

La concentració d'aquestes partícules és prou significativa i és aquest fet el que provoca que la visibilitat es redueixi i...

Continuam sumant nits tropicals

L'entrada contundent d'aire càlid continua gairebé sense variacions.

El picaplatges camanegre torna a criar a s’Albufera de Mallorca, 30 anys després

El tancament d’una zona favorable per a la nidificació, possible gràcies al PORN, ha estat clau per a assolir aquesta...

Nit tropical i més de 30 graus a primera hora

Avui vespre ha costat davallar de 24ºC al nord de Mallorca