X

Una cerimònia d’estat retrà homenatge a les víctimes del coronavirus i els sanitaris

Ho ha anunciat el president Pedro Sánchez a la sessió de control del Congrés d'avui

17/06/2020

Una cerimònia d’estat retrà homenatge a les víctimes del coronavirus i els sanitaris

Dia 16 de juliol se celebrarà una cerimònia d’estat per retre homenatge a les víctimes mortals del coronavirus i al personal sanitari. L’acte serà presidit pel rei Felip VI i comptarà amb l’assistència de mandataris europeus i el director general de l’OMS. És el primer anunci que ha fet el president del Govern central Pedro Sánchez, en començar la sessió de control al Congrés dels Diputats.

Una intervenció en què s’ha escenificat un nou desacord amb el líder de l’oposició Pablo Casado. Casado ha demanat a Sánchez si pensa que la gestió “radical” de la pandèmia ha generat una crisi constituent. El cap de l’Exectiu ha respost dient que pensava que avui es trobaria amb la mà estesa del PP, però, enlloc d’això, ha dit, ha vist “el mateix de sempre”. Una picabaralla que tira per terra la bona sintonia que semblava que tenien ahir el president del Govern central i el del Partit Popular per assolir un acord en matèria econòmica.

No ha estat l’únic enfrontament entre l’executiu i el Partit Popular avui dematí. El diputat i secretari general d’aquesta formació, Teodoro García Egea, ha qualificat el vicepresident Pablo Iglesias d'”escolanet de Pedro Sánchez”. Iglesias li ha contestat acusant al PP de trair a Espanya ja que, segons el vicepresident, han col·laborat amb l’estrema dreta europea d’Holanda, Austria i Dinamarca per a condicionar l’ajuda econòmica al nostre país i provocar retalls en els serveis públics.

La gestió del coronavirus ha centrat bona part de la sessió. La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics Nadia Calviño ha assegurat que la recuperació a Espanya ja s’ha iniciat.

D’altra banda, la vicepresidenta Carmen Calvo ha anunciat que es retiraran les condecoracions a persones que han tengut comportaments contraris als drets humans com Billy el Niño. El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que es regularà de manera més restrictiva la publicitat dels jocs d’atzar.

El Partit Popular insisteix a demanar la dimissió del Ministre de l’Interior per la destitució de la cúpula de la Guàrdia Civil. La formació vol que el congrés reprovi Fernando Grande Marlaska. Ell es defensa dient que el canvi dels comandaments de la Benemèrita obeeix, ha dit, a una “renovació natural”.

17/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT