X

Una comissió tècnica del Ministeri de Cultura comprovarà l’estat del Castell d’Alaró

El Consell de Mallorca i l'ajuntament alaroner reclamen una actuació urgent de l'Estat per evitar la degradació de l'espai, especialment de les murades

06/05/2024

Una comissió tècnica del Ministeri de Cultura comprovarà l’estat del Castell d’Alaró

Una comissió tècnica del Ministeri de Cultura comprovarà l’estat del Castell d’Alaró i estudiarà la cessió d’aquest bé al Consell de Mallorca. Una delegació de la institució insular i de l’Ajuntament alaroner han viatjat dilluns a Madrid i han assegurat que el Consell és més a prop d’aconseguir la propietat d’aquest emblemàtic espai mallorquí.

El Ministeri de Cultura s’ha compromès a enviar una comissió tècnica a Mallorca per comprovar l’estat del Castell d’Alaró. També s’establiran vies per desbloquejar la cessió d’aquest bé d’interès cultural al Consell mallorquí.

El batle d’Alaró, Llorenç Perelló, ha afirmat que “la gestió del castell no es pot dur des d’un despatx a Madrid”. I és que segons Perelló, el Consell de Mallorca és la institució que té competències en matèria de patrimoni i de serra de Tramuntana: “En el final, conflueixen les dues”.

Títols de propietat

La delegació mallorquina s’ha reunit a Madrid amb el director general de Patrimoni Cultural i Belles Arts, Isaac Sastre, a qui han reclamat que l’Estat cedeixi els títols de propietat del castell, perquè el Consell de Mallorca defineixi els límits de la propietat.

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha afirmat que la reunió “ha estat una passa important“. També ha afegit que la trobada servirà “per desbloquejar aquesta situació”.

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Alaró han reclamat una actuació urgent per evitar la degradació d’aquest espai, especialment de les murades del castell.

06/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris