SOCIETAT

Una de cada sis llars de classe mitjana espanyola va caure en la pobresa durant la crisi

Espanya és el tercer país de la Unió Europea amb més pobresa laboral


Espanya és el quart país amb més desigualtat de la Unió Europea, segons un estudi realitzat per Oxfam-Intermón. A més, és el segon, després de Bulgària, on la diferència entre rics i pobres ha augmentat més en els darrers anys. Segons el mateix informe, a 617 mil habitatges espanyols no hi arriba cap ingrès. Un fet que és hereditari. El fill d’un pare amb ingressos alts guanyaria de mitjana un 40% més que el d’un pare amb ingressos baixos. El percentatge es redueix a la meitat als països nòrdics.

A més, Espanya és el tercer país de la Unió amb més pobresa laboral, un 13% dels treballadors viuen sota el llindar de la pobresa. Les desigualtats afecten també l’esperança de vida. L’estudi determina que en un barri ric de Barcelona l’esperança de vida és 11 anys superior a la d’un barri pobre. A Madrid la diferència és de 7 anys.

A nivell mundial, les desigualtats monetàries també augmenten. Mentre que la fortuna dels mil milionaris va créixer un 12% el darrer any, la riquesa de la meitat més pobra de la població es va reduir un 11% segons detalla l’informe amb l’anàlisi internacional “Benestar públic o benefici privat?”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |