societat

Una de la matinada, el nou límit horari de bars i restaurants

Les noves restriccions als restauradors han entrar en vigor aquest dimarts

Una+de+la+matinada%2C+el+nou+l%C3%ADmit+horari+de+bars+i+restaurants

Els restauradors de Palma diuen que les restriccions del Govern que més els afecten són, en primer lloc, l’obligatorietat de tancar a la una de la matinada i no a les dues com fins ara. En segon lloc, la prohibició de fumar a les terrasses quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Pel que fa a la limitació horària, comenten que el fet de no poder admetre clients a partir de la mitjanit implica una hora manco de facturació. En referència als límits als fumadors, expliquen que aquest dimarts ja han informat als clients que la prohibició ha entrat en vigor avui i que la resposta ha estat desigual. Hi ha gent que ho entén i col·labora però hi ha d’altres que es queixen que ja no es pot fumar enlloc. De fet, per evitar incompliments, hi ha empresaris que aconsellen no fumar a la terrassa.

Sobre l’ocupació màxima de les taules, a grups de deu persones, en general diuen que els afecta poc perquè no hi ha moltes reserves de grups tan grans. També asseguren que la distància entre taules d’un metre i mig ja s’està complint.

A banda d’aquestes, hi ha altres mesures que, des d’ara, han de complir els negocis de restauració. Són les següents: Exposar al públic la capacitat màxima de l’establiment i assegurar que aquesta capacitat i la distància interpersonal es respecten. Exposar l’horari d’obertura, l’obligatorietat de mantenir la distància mínima interpersonal i l’obligatorietat d’usar la mascareta, si escau. Limitar l’aforament al 75% en espais interiors. Permetre el consum a la barra només a les cafeteries i garantint la separació mínima d’un metre i mig entre clients. A més, l’ús de les barres només està permès fins a les 22.00 h. També es prohibeix l’ús de dispositius d’inhalació de tabac, pipes, xixes o assimilats en tots els locals. Tampoc es poden servir begudes d’ús compartir amb canyetes de més de 30 centímetres, ni emprar vaporitzadors d’aigua a les terrasses. Per últim, queda suspesa l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de sala de festa, sala de ball, discoteca, cafè concert i bar de copes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts 23 migrants arribats a Formentera a bord de dues pasteres

En el que portem d'any han arribat a Formentera 8 barques amb un total de 100 persones a bord interceptades

Comerciants de l’Eixample de Vila, a cop de casserola contra les noves restriccions

Des del Mercat Nou, demanen que es permeti l’accés a tots els vesins de l’illa.

Manacor s’addhereix al Sistema VioGén per combatre la violència de gènere

La plantilla de la Policia Local s'ampliarà en sis agents per assistir a les víctimes.

Negociació a contrarrellotge per desconvocar la vaga a la EMT

Els treballadors han dit que no abandonaran la negociació fins que arribin a un acord.