X

Una desena de persones participen en el Curs d’Iniciació a la Construcció de Marges

Durant quatre matins d'aquest mes, restauraran un dels marges de la finca de Raixa, mentre aprenen com agafar el martell, mirar el fil o tallar i col·locar la pedra

04/11/2023

Una desena de persones participen en el Curs d’Iniciació a la Construcció de Marges

Bàrbara Rodríguez

Una desena de persones restauraran un marge de la finca pública de Raixa durant els pròxims quatre dissabtes. Aquesta activitat forma part del Curs d’Iniciació a la Construcció de Marges que ofereix el Consell de Mallorca, per donar a conèixer la tècnica de pedra en sec i divulgar el patrimoni de Mallorca.

Na Carolina i en Germán han construït aquest marge amb l’ajuda dels seus companys. S’han conegut durant el Curs d’Iniciació a la Construcció de Marges del Consell de Mallorca, que ha arrancat aquest dissabte dematí. Per a ella, és una oportunitat per conèixer el patrimoni de Mallorca fora de les rutes de pedra en sec. Per a en Germán, que ha vengut d’Eivissa per assistir a aquest curs, és una oportunitat per complementar el seu doctorat en Urbanisme.

Durant quatre matins d’aquest mes, restauraran un dels marges de la finca de Raixa mentre aprenen com agafar el martell, mirar el fil o tallar i col·locar la pedra. Aquest curs arriba a les 14 edicions amb l’objectiu d’apropar la tècnica de la pedra en sec a persones que volen conèixer l’ofici del marger, sense necessitat de formar part del gremi.

És una iniciativa que es du a terme dues vegades a l’any i que apropa als interessats un dels oficis més conservats del patrimoni mallorquí.

04/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris