X

Una dona detinguda per facilitar la documentació a la seva neboda perquè pogués treballar “legalment” i després denunciar-la

Ha estat detinguda per delictes d'afavoriment de la immigració il·legal, falsedat documental, contra la Seguretat Social, apropiació indeguda i denúncia falsa

10/09/2023

Una dona detinguda per facilitar la documentació a la seva neboda perquè pogués treballar “legalment” i després denunciar-la

Redacció

La Policia Nacional a Palma ha detingut una dona de nacionalitat peruana pels delictes d’afavoriment de la immigració il·legal, falsedat documental, contra la Seguretat Social, apropiació indeguda i denúncia falsa, i també és investigada la seva neboda com a presumpta autora d’un delicte de falsedat documental.

La recerca es va iniciar fa un mes, aproximadament, quan es va tenir coneixement d’una dona que treballava en un local de restauració amb la identitat de la seva tia. Els fets denunciats i, finalment, posats en coneixement de l’autoritat judicial, ha determinat la detenció de la presumpta autora, que n’ha resultat ser la tia.

La neboda de la detinguda estava en situació irregular a Espanya i va ser convençuda per la seva tia perquè utilitzàs la seva documentació i així poder treballar en un restaurant “legalment”. A canvi, la neboda li havia de donar del seu sou 300 euros mensuals. Uns mesos després, la tia va exigir a la neboda que deixàs de treballar, que es donàs de baixa i que li digués a l’empresari que era víctima de violència de gènere, ja que d’aquesta manera la liquidació era superior i, a més, continuaria cobrant la seva ajuda com a víctima.

La neboda ho va fer així, i l’empresari va acordar abonar-li la liquidació corresponent i rescindir el contracte. El compte en el qual l’empresari abonava el sou estava a nom de la seva tia, qui va rebre la liquidació i, per error, la nòmina d’una altra treballadora del restaurant. La presumpta autora es va negar a retornar els diners i, en assabentar-se de la recerca que se seguia contra ella, va interposar una denúncia contra la seva neboda, acusant-la d’haver utilitzat la seva documentació i de suplantar la seva identitat.

Finalment, i reunides les proves necessàries, la dona va ser detinguda i posada a la disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia, com a presumpta autora d’un delicte d’afavoriment de la immigració il·legal, falsedat documental, contra la Seguretat Social, apropiació indeguda i denúncia falsa. A la neboda se li imputa un delicte de falsedat documental.

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris