X

Detinguda per robar més de 8.000€ de la recaptació de la botiga on treballava

La detinguda realitzava devolucions irregulars de productes i de tiquets de venda, arribant a sostreure prop de 8.800 euros

07/05/2023

Detinguda per robar més de 8.000€ de la recaptació de la botiga on treballava

Redacció

La Policia Nacional ha detingut a una treballadora d’una coneguda cadena de fruiteries, situada a Palma, per la suposada comissió d’un delicte d’estafa per import de 8.800 euros.

La recerca es va iniciar arran d’una denúncia interposada pel propietari de la cadena de fruiteries en la qual manifestava que s’havia adonat que, des d’aproximadament agost del 2022, una de les seves botigues tenia una recaptació diària molt inferior a les de la resta de botigues de la seva cadena.

Després de revisar el programa informàtic centralitzat de vendes va poder observar com, diàriament, i en la franja horària en la qual la presumpta autora era l’única treballadora present en l’establiment, es produïen devolucions irregulars de productes i, fins i tot, de tiquets de vendes complets que no tenien cap mena de sentit. Aquestes devolucions il·lícites generaven, cada dia, un sobrant d’efectiu en la caixa que oscil·lava entre els 70 i 120 euros.

D’acord amb les investigacions, la detinguda s’aprofitava de la circumstància que era també l’encarregada de realitzar l’arqueig i el tancament de la caixa al final de cada jornada de treball per a sostreure l’efectiu sobrant derivat de les devolucions il·lícites que ella mateixa havia realitzat prèviament.

Els agents del grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics, després de les gestions de recerques realitzades i contrastar-les amb les hores exactes en què es realitzaven les devolucions irregulars, van poder determinar que la presumpta autora simulava múltiples abonaments fraudulents de tiquets de vendes anteriors. Mitjançant el modus operandi descrit i atesa la documentació aportada pel denunciant, els investigadors calculen que el perjudici econòmic causat per la presumpta autora a l’empresa denunciant ascendiria a la quantitat aproximada de 8.800 euros.

07/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris