societat

Una dona triomfa entre els 234 aspirants a fer de bomber a Menorca

Júlia Rita obté la millor puntuació i es convertirà en el segon bomber de gènere femení que s'incorpora al cos a l'illa

Una+dona+triomfa+entre+els+234+aspirants+a+fer+de+bomber+a+Menorca

Una dona ha obtingut la millor puntuació en les proves per formar part del Cos de Bombers de Menorca. Ha superat els aspirants masculins tant en els exàmens teòrics com físics. El seu nom és Júlia Rita i es convertirà en la segona dona bomber de l’illa, un sector on només 8 de cada 1.000 places estan ocupades per dones. Júlia Rita ha estat esportista d’elit i ha estat prop d’anar als jocs olímpics de Tòquio. És regatista, i també fa surf i triatló.

Han estat, en total, 234 aspirants per a només 12 places en la primera convocatòria de bombers en 10 anys a Menorca. Dels 44 professionals que integren actualment la plantilla del Cos de bombers de Menorca, només hi ha una dona (el 2%). Amb la incorporació de la jove esportista, s’enfilarà fins al 4 i mig per cent. Un percentatge encara magre però superior, amb tot, a la mitjana nacional de dones bomber, que és, ara mateix, de només el 0,8%.

Menorca necessita ampliar la plantilla del Cos de Bombers per cobrir les vacants per jubilació, 7 en els pròxims mesos. Després de fer la formació pertinent a Mallorca, els nous bombers es podran incorporar al Cos abans de l’estiu de 2020.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. antonio Muñoz 15/11/2019

  Haber si las noticias las miramos antes de Publicarlas, si al primer examen solo se presentaron 132 de principio ya no son 237, después hemos mirado el baremos de las Físicas, el de las mujeres es mas fácil, hemos mirado lo que pasa en caso de empate la preferencia, ser Mujer, así creo que puede ser Normal que Gane una Mujer la Oposición, Pues sería bueno recordar a la administración que la igualdad pasa por ser iguales, no por beneficiar por ser mujer, y que si se tiene que subir 7 metros de cuerda un Hombre la mujer también no 5m y asi todas las Demás Pruebas.

 2. Cristina 15/11/2019

  A tu el que et passa és que et toca massa la línia de l’ego i és clar, no et pots estar de comentar aquesta tonteria! Lo estrany seria que t’alegressis que ha entrat al cos de bombers. Com ens hem de veure…! Felicitats Júlia!

 3. Fetes a mida 15/11/2019

  Més enllà de la gran capacitat de la protagonista de la notícia que es totalment certa, afegir que els criteris que s han seguit han afavorit a alguns sector d opositors, i adamés no s’han respectat els meritatges de la fase de concurs, otorgant el maxim de puntuacio a moduls i carreres no relacionades amb la tasca de bombers.

 4. Carlota Gil Moncluus 16/11/2019

  Per què encara qüestionem els mèrits de les dones? Si fós un home no estaríem discutint això!

darrers sumaris


més contingut relacionat

Mor Martí Gual, el promotor de Son Bordoy

La principal hipòtesi apunta que s'hauria suïcidat

500 dones canten contra les violacions a Palma

"Un violador en el teu camí" és el càntic viral que es va originar a Xile

Entra en vigor la prohibició de circular pel carrer de la Unió de Palma

També s'eliminen els aparcaments de la plaça del Mercat i, durant el matí, a la Rambla

Tres balears parteixen al Congo per potabilitzar-hi aigua

Dos voluntaris mallorquins i un missioner eivissenc han partit avui a la regió de Goma