X

Una dona triomfa entre els 234 aspirants a fer de bomber a Menorca

Júlia Rita obté la millor puntuació i es convertirà en el segon bomber de gènere femení que s'incorpora al cos a l'illa

14/11/2019

Una dona triomfa entre els 234 aspirants a fer de bomber a Menorca

Una dona ha obtingut la millor puntuació en les proves per formar part del Cos de Bombers de Menorca. Ha superat els aspirants masculins tant en els exàmens teòrics com físics. El seu nom és Júlia Rita i es convertirà en la segona dona bomber de l’illa, un sector on només 8 de cada 1.000 places estan ocupades per dones. Júlia Rita ha estat esportista d’elit i ha estat prop d’anar als jocs olímpics de Tòquio. És regatista, i també fa surf i triatló.

Han estat, en total, 234 aspirants per a només 12 places en la primera convocatòria de bombers en 10 anys a Menorca. Dels 44 professionals que integren actualment la plantilla del Cos de bombers de Menorca, només hi ha una dona (el 2%). Amb la incorporació de la jove esportista, s’enfilarà fins al 4 i mig per cent. Un percentatge encara magre però superior, amb tot, a la mitjana nacional de dones bomber, que és, ara mateix, de només el 0,8%.

Menorca necessita ampliar la plantilla del Cos de Bombers per cobrir les vacants per jubilació, 7 en els pròxims mesos. Després de fer la formació pertinent a Mallorca, els nous bombers es podran incorporar al Cos abans de l’estiu de 2020.

14/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris