societat

Una donació privada cedeix a l’ASIM la gestió de l’arxiu de la Televisió Tramuntana d’Alaró

La donació son 671 cintes VHS enregistrades entre l'any 1988 i el 2005


Des del ball dels Cossiers d’Alaró fins a la salutació del Nadal del president de les Illes l’any 1992, Gabriel Canyelles. La Televisió Tramuntana d’Alaró va ser la primera televisió local de les Illes i va emetre des de 1988 fins al 2005. Ara, qui fou responsable del canal, Franc Noguera, ha donat del seu fons privat tota la programació de la televisió a l’Arxiu del so i de la imatge del Consell de Mallorca.
La primera emissió de la Televisió Tramuntana d’Alaró va ser l’any 1983. Va durar només uns mesos, però es va reprendre l’any 1988 gràcies al seu responsable Franc Noguera i un grup d’amics apassionats de la televisió sense cap experiència i molts de voluntaris. L’objectiu: informar de tot allò que podria interessar la gent del poble. Les emissions, que duraven entre 3 i 4 hores, es feien un pic per setmana i comptaven amb un inforamtiu en directe. La resta de programes eren reportatges de caire social, religios i esportiu, a més d’entrevistes a personatges del poble i també politics.
La posada en marxa del canal va suposar un projecte pioner a les Illes alhora que l’inici d’una televisió de proximitat on els seus continguts eren els temes d’interès del poble. Un projecte que es va convertir en realitat gràcies a la feina desinteressada de Noguera i els seus companys. La seva filla, Caterina Noguera, era un d’aquells voluntaris i voluntàries. Anys després seria la presentadora dels informatius de la Televisió de Mallorca. Avui recorda com aquella etapa que va començar quan ella només tenia 14 anys va ser la seva millor escolar de periodisme.
Els 17 anys d’emissions de la Televisió Tramuntana d’Alaró son ara a l’Arxiu de so i de la imatge del Consell de Mallorca, ASIM, gràcies a la donació de Franc Noguera, qui dia rera dia les va enregistrar a ca seva fins acumular un total de 671 cintes de VHS. Un llegat molt preuat que l’ASIM ara haurà de digitalitzar. Una tasca que preveu es perllongui durant uns 4 mesos

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El nombre de vols cau un 31% a Espanya en els últims dos anys

El país que registra una caiguda de moviments més important és el Regne Unit, amb un descens del 60% del...

Son Espases recomana a les embarassades vacunar-se contra la Covid

Es poden vacunar en qualsevol moment de la gestació amb les vacunes de Pfizer o Moderna

Arxiu definitiu del cas Ora per a Álvaro Gijón i la seva família

La causa es va arxivar de forma provisional al 2020. El jutge va concloure que no hi havia proves que...

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...