economia

Una empresa del Parc Bit crea un nou sistema de predicció meteorològica

Es fonamenta amb la xarxa de telefonia mòbil

Una+empresa+del+Parc+Bit+crea+un+nou+sistema+de+predicci%C3%B3+meteorol%C3%B2gica

Una empresa mallorquina està en ple procés de desenvolupar un sistema de predicció meteorològica més precís i fiable que el tradicional. Amb la integració de la telecomunicació i la meteorologia, la tecnologia que fan servir és a partir de la xarxa de telefonia mòbil. Ara, han rebut un crèdit públic d’un milió d’euros que els ajudarà a tirar endavant el projecte.

L’empresa Wireless DNA està ubicada al Parc Bit de Palma. Des del centre tecnològic és des d’on s’està desenvolupant la tecnologia per a un nou sistema de predicció del temps.

I en una primera fase del projecte, ho fan utilitzant la xarxa de telefonia mòbil, analitzant el comportament de les ones electromagnètiques afectades per les condicions atmosfèriques. On millor funciona, ens diuen, és a les zones urbanes, perquè és on hi ha un major volum de dades. Dades que els permeten actualitzacions al minut, més concretes i fiables.

El primer lloc del món on es posarà en marxa serà a Ciutat de Mèxic. Allà, l’Agència Estatal de Meteorologia hi té sis estacions meteorològiques, amb la seva tecnologia, aquesta empresa mallorquina ja té a la seva disposició 2.500 punts d’observació que volen multiplicar arreu del món.

I això, amb manco suport financer que la competència, tot i que ara compten amb el crèdit del milió d’euros concedit pel Ministeri de Ciència i Innovació.

L’elaboració d’aquest projecte té una durada de dos anys, però els seus responsables confien a tenir-lo enllestit en sis mesos i poder implementar-lo a escala mundial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els procuradors de les Illes demanen un sou digne

Aquesta és una de les reivindicacions del sector que avui celebra el seu patró

Continuen les negociacions de l’ERO de CaixaBank

El sindicat CCOO considera "insuficients" les propostes fetes per la direcció de l'entitat

La Mallorca 312 ompl els hotels de Platja de Muro

Alguns establiments arriben al 100% d'ocupació durant el cap de setmana

Les Balears són la setena comunitat més atractiva per a les empreses

50 companyies varen traslladar la seu social a l'arxipèlag el primer trimestre de 2019. Altres 27 varen sortir de les...