economia

Una empresa del Parc Bit crea un nou sistema de predicció meteorològica

Es fonamenta amb la xarxa de telefonia mòbil


Una empresa mallorquina està en ple procés de desenvolupar un sistema de predicció meteorològica més precís i fiable que el tradicional. Amb la integració de la telecomunicació i la meteorologia, la tecnologia que fan servir és a partir de la xarxa de telefonia mòbil. Ara, han rebut un crèdit públic d’un milió d’euros que els ajudarà a tirar endavant el projecte.

L’empresa Wireless DNA està ubicada al Parc Bit de Palma. Des del centre tecnològic és des d’on s’està desenvolupant la tecnologia per a un nou sistema de predicció del temps.

I en una primera fase del projecte, ho fan utilitzant la xarxa de telefonia mòbil, analitzant el comportament de les ones electromagnètiques afectades per les condicions atmosfèriques. On millor funciona, ens diuen, és a les zones urbanes, perquè és on hi ha un major volum de dades. Dades que els permeten actualitzacions al minut, més concretes i fiables.

El primer lloc del món on es posarà en marxa serà a Ciutat de Mèxic. Allà, l’Agència Estatal de Meteorologia hi té sis estacions meteorològiques, amb la seva tecnologia, aquesta empresa mallorquina ja té a la seva disposició 2.500 punts d’observació que volen multiplicar arreu del món.

I això, amb manco suport financer que la competència, tot i que ara compten amb el crèdit del milió d’euros concedit pel Ministeri de Ciència i Innovació.

L’elaboració d’aquest projecte té una durada de dos anys, però els seus responsables confien a tenir-lo enllestit en sis mesos i poder implementar-lo a escala mundial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’edifici de Sa Tanca, l’antic centre comercial abandonat de Sant Lluís, ja és municipal

A partir d'aquí, comença un nou procés per decidir els futurs usos de la construcció

Una temporada “digna” per al lloguer vacacional

HABTUR reconeix que s'han superat les expectatives de principis d'estiu

Els ajuntaments de Menorca esquiven la pujada de la llum

Han aconseguit congelar i fins i tot rebaixar la factura elèctrica gràcies a les bombetes led, les plaques solars d'autoconsum i la compra col·lectiva d'energia