economia

Una empresa del Parc Bit crea un nou sistema de predicció meteorològica

Es fonamenta amb la xarxa de telefonia mòbil

Una+empresa+del+Parc+Bit+crea+un+nou+sistema+de+predicci%C3%B3+meteorol%C3%B2gica

Una empresa mallorquina està en ple procés de desenvolupar un sistema de predicció meteorològica més precís i fiable que el tradicional. Amb la integració de la telecomunicació i la meteorologia, la tecnologia que fan servir és a partir de la xarxa de telefonia mòbil. Ara, han rebut un crèdit públic d’un milió d’euros que els ajudarà a tirar endavant el projecte.

L’empresa Wireless DNA està ubicada al Parc Bit de Palma. Des del centre tecnològic és des d’on s’està desenvolupant la tecnologia per a un nou sistema de predicció del temps.

I en una primera fase del projecte, ho fan utilitzant la xarxa de telefonia mòbil, analitzant el comportament de les ones electromagnètiques afectades per les condicions atmosfèriques. On millor funciona, ens diuen, és a les zones urbanes, perquè és on hi ha un major volum de dades. Dades que els permeten actualitzacions al minut, més concretes i fiables.

El primer lloc del món on es posarà en marxa serà a Ciutat de Mèxic. Allà, l’Agència Estatal de Meteorologia hi té sis estacions meteorològiques, amb la seva tecnologia, aquesta empresa mallorquina ja té a la seva disposició 2.500 punts d’observació que volen multiplicar arreu del món.

I això, amb manco suport financer que la competència, tot i que ara compten amb el crèdit del milió d’euros concedit pel Ministeri de Ciència i Innovació.

L’elaboració d’aquest projecte té una durada de dos anys, però els seus responsables confien a tenir-lo enllestit en sis mesos i poder implementar-lo a escala mundial.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Hauser&Wirth obrirà un restaurant de proximitat a l’illa del rei

L’arquitecte argentí Luis Laplace explica que l’objectiu és reforçar la idea de comunitat a través de l’agricultura local

L’empresari menorquí Luis Pablo Casals repeteix presidència al capdavant d’ASHOME

Amb la nova junta, s'intenten integrar totes les tipologies d'allotjament, també el lloguer turístic

Pimeco reclama a la Policia Local el control del ‘top manta’ i les pintades vandàliques

Aquest dijous horabaixa s'han reunit a la seu de la patronal del petit i mitjà comerç

L’AIREF alerta sobre el dèficit de les Balears

L'organisme de control fiscal considera improbable que la comunitat compleixi l'objectiu del 0,1%