cultura

Una exposició reviu l’esperit revolucionari del grup Criada 74

Un passeig a La Misericòrdia per les polèmiques accions d'aquests artistes de la transició


Aquesta pintura va iniciar un moviment artístic provocador l’any 1974. Deu pintors mallorquins varen trobar de casualitat una fotografia d’una Criada a una revista, i va forçar el naixement de Criada 74.

Així començaren les seves polèmiques accions. Un exemple és la performance Expo-caca. Una acció duita a terme al 77 amb una clara intenció metafòrica. Criada 74 va desaparèixer el 1978. A finals dels setanta varen exposar a Alcúdia i Palma aquestes figures. Una exposició reprimida per la policia, que va ordenar retirar-les.

Ara es pot conèixer la trajectòria del grup gràcies a l’exposició Criada. Fotografies, pintura, textos, retalls de premsa, videoprojeccions… Fins i tot s’ha recreat una comissaria de l’època. Una mostra que s’ha inaugurat aquest divendres a La Misericòrdia i que es pot visitar fins a finals de desembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Escultura avantguardista i pedagogia renovadora al Museu Fundació Joan March

Una mostra del madrileny Ángel Ferrant, un artista oblidat que va revolucionar la manera d'entendre l'art a la primera meitat del segle passat

Escultures per sentir que navegues a la mar

L'escultor i mecànic naval Miquel Fuster exposa 'Latitud Nord' a la Galeria Dionnís Bennàssar de Pollença

Toni Catany, a la recerca del rei d’Etiòpia en fotografies

El claustre de Sant Bonaventura a Llucmajor inaugura la mostra aquest divendres, comissariada per Antoni Garau i Manuel Forcano