X

Una família amb un fill amb paràlisi cerebral espera des de fa 10 anys un pis de l’IBAVI

Es troben els tercers del llistat de l'IBAVI, però denuncien que van ser exclosos en una ocasió perquè no hi ha cap pis adaptat a Eivissa

12/02/2024

Redacció

La família d’Abshar Bashir i Nadia Bashir estan els tercers del llistat de l’IBAVI per optar a un habitatge. Denuncien que l’Institut balear de l’Habitatge els han exclòs en una ocasió perquè no hi ha cap pis adaptat per cinc persones disponible a l’illa d’Eivissa, tan sols hi ha disponible de quatre persones, per això, com a solució demana viure en un de quatre per cercar opcions i evitar haver de pujar tres pisos cada dia amb el seu fill.

La Conselleria d’Habitatge explica que la família va sol·licitar un pis adaptat i que per tractar-se de cinc membres, la seva composició familiar necessitava un habitatge de tres habitacions amb capacitat per a cinc. A les darreres promocions que s’han fet a Eivissa, els habitatges adaptats tenen com a capacitat màxima quatre membres, “per tant, ells no hi caben”, han explicat a l’administració pública. En aquests moments, a Eivissa no hi ha habitatges adaptats perquè hi convisquin cinc persones.

Per poder accedir a un habitatge gestionat per l’IBAVI s’ha d’estar inscrit al Registre de Demandants, com és el cas d’aquesta família d’origen pakistanès, i també han d’acreditar el compliment dels requisits, que posteriorment ha d’aprovar el Consell d’Administració. Una vegada surten les llistes i comprovada la documentació i el compliment dels requisits, l’adjudicació es fa per ordre de puntuació i dins la mateixa puntuació per nivell d’ingressos de menor a major. En tot cas, com recorda la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, sempre dependrà de la composició de la unitat de convivència i de la capacitat dels habitatges disponibles.

12/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris