cultura

“Una galaxia de luciérnagas”, una reflexió sobre els privilegis

La menorquina Aina Tur presenta un monòleg basat en una experiència traumàtica que va tenir a Llatinoamèrica


Quan la menorquina Aina Tur va decidir participar en un projecte de cooperació a Llatinoamèrica amb 21 anys, no s’esperava viure una situació tan dura.”Vaig patir un assalt a mà armada, vaig estar retinguda cinc hores amb pistoles i metralletes”, explica l’autora de “Una galaxia de luciérnagas”. 22 anys després, aquest relat és el punt de partida d’aquest monòleg que es presenta aquests dies al Teatre Principal de Palma.

Una experiència traumàtica, que va fer adonar l’autora dels privilegis que tenia pel seu origen. “Es van desplegar uns mecanismes gubernamentals que tenien com a objectiu fer que els europeus en certa mesura ens sentíssim que s’havia fet justícia”.

“És una història temporal. Va passar ara fa vint anys, però podia estar passant ara mateix. Ens fa ser molt conscients i reflexionar des del nostre lloc de privilegi i el que significa haver nascut en un lloc i no en un altre i el que això comporta”, assegura l’actriu protagonista d’aquest monòleg, Anna Alarcón.

El monòleg es tornarà a representar aquest dissabte al Teatre Principal de Palma. La setmana que ve, la podreu veure al Teatre Principal de Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un llibre escrit en familia durant el confinament

Va publicar-se al desembre, i la primera edició ja està agotada

Aina: la futura assistent de veu en català

IB3 col·labora amb la Generalitat de Catalunya per desenvolupar una eina que permeti als catalanoparlants dirigir-se a les màquines

El Teatre de Manacor estrena l’obra ‘Un obús al cor’

Joan Manel Albinyana i Joan Toni Sunyer donen una nova vida al text del libanès Wajdi Mouawad

La Simfònica s’estrena en ‘streaming’

L'orquestra, dirigida per Pablo Mielgo, retransmetrà un concert amb peces d'Stravinski, Fauré i Martinú al seu canal de Youtube