SOCIETAT

Una mare soltera eivissenca ja pot demanar el permís de paternitat

Una sentència del TSJIB del 13 de maig li reconeix aquest dret


Una mare soltera eivissenca ja pot demanar el permís de paternitat de vuit setmanes, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va confirmar el 13 de maig la primera sentència del Jutjat Social número 1 d’Eivissa que ja li reconeixia aquest dret. És una reivindicació històrica de les associacions de mares solteres per elecció pròpia.

María José va tenir bessones l’agost de 2020. En aquell moment, va demanar el permís de maternitat de 16 setmanes. Mesos després, inicià un procés judicial per aconseguir també el permís de paternitat que correspondria al pare en una família biparental. Els tribunals li han donat la raó, però el cas encara podria acabar al Tribunal Suprem. “Encara que això passi, jo pens que intentarem sol·licitar gaudir provisionalment de les vuit setmanes. És una qüestió de permís, però també econòmica, perquè hi ha una prestació econòmica per cura de menors”, ha explicat María José.

María José forma part d’una associació de mares solteres d’Eivissa que reivindica els mateixos drets que tenen les famílies biparentals o nombroses pel que fa a prestacions econòmiques i drets adquirits. Se senten discriminades per la legislació actual.

Ella explica que quan va prendre la decisió de ser-ho era conscient de les dificultats que implica ser mare soltera. Ara, espera que el seu cas pugui servir per establir jurisprudència i que altres mares se’n puguin beneficiar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |