X

Una nova cartografia de la flora marina de l’Albufera des Grau permetrà actualitzar-ne l’estat de salut

L'OBSAM està fent les feines de camp a la llacuna per poder dur a terme un seguiment de les plantes aquàtiques

10/09/2022

Una nova cartografia de la flora marina de l’Albufera des Grau permetrà actualitzar-ne l’estat de salut

L’Albufera des Grau és el parc natural més important de l’illa de Menorca. Té més de 5.000 hectàrees, i és un dels punts clau de la reserva de la Biosfera. Per tal de fer un seguiment a consciència d’aquest espai protegit, l’Observatori socio-ambiental de l’illa elabora una cartografia que inclou l’estat i l’evolució de les plantes aquàtiques de la llacuna.

Els darrers estudis sobre les plantes aquàtiques de la llacuna són del 2007, per això els responsables del parc natural de s’Albufera des Grau han posat en mans de l’OBSAM el projecte que permetrà actualitzar la informació sobre el seu estat i evolució.

L’entorn pot semblar paradisíac i molt tranquil, però la feina no és fàcil. En les zones més profundes requereix submergir-se i, entre una aigua força turbulenta, anar mesurant la proporció i l’abundància de cada una de les espècies, que serviran com a bioindicadors.

A més, el treball final, la cartografia, també inclourà dades sobre la part terrestre de l’Albufera que, com qualsevol ecosistema, es veu afectada pel canvi climàtic i la sequera. Ara mateix, el nivell de l’aigua és baix i la salinitat alta. La bona evolució del parc a partir d’ara dependrà, en gran part, de les pluges de tardor.

10/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris