X

Una nova generació de xatbots ja està preparada per gestionar hotels amb intel·ligència artificial

Una empresa mallorquina ha presentat a la ITB de Berlín una eina que permet gestionar feines dels treballadors i dubtes dels clients

16/03/2024

Una nova generació de xatbots ja està preparada per gestionar hotels amb intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial (IA) ja toca a les portes dels hotels. Una empresa mallorquina ha presentat a la fira ITB de Berlín una eina capacitada per gestionar els dubtes dels clients i les tasques dels treballadors. Ara falta, però, que els establiments hi optimitzin la introducció de dades perquè el sistema n’aprengui.

APSL, amb seu a Palma, ha desenvolupat “Conserge digital”, un accelerador d’Intel·ligència Artificial pensat per a la gestió hotelera. Està capacitat per distribuir feines, però també per resoldre dubtes entre els clients. Depèn, però, dels establiments dotar el sistema dels detalls necessaris, segons assenyala Marisa Huaynalaya, directora d’estratègia IA de la companyia.

A la Berlín, van fer gairebé un centenar de demostracions a empreses interessades després d’assistir a la presentació. El ‘boom’ de XATGPT ha propiciat que molts perdin la por a un futur que es veia lluny, però que ja és aquí. Mentre les empreses es preparen per assimilar aquests avenços, APSL ja fa feina en els següents. Per exemple, una eina capaç d’interpretar la informació que apareix als mapes i resoldre dubtes a partir de la informació que n’obté.

Contra els qui temen que la intel·ligència artificial llevi llocs de feina, l’enginyer de dades d’APSL, Nadal Llabrés, defensa que en generarà de nous perquè sempre necessitarà aprendre dels humans.

El món acadèmic percep pros i contres en aquesta tecnologia, però tenen clar que no té aturall. El catedràtic d’Economia Financera de la UIB, Onofre Martorell, considera que un dels hàndicaps de l’automatització en el sector serveis pot ser la pèrdua d’interacció humana. Així, tot i que alguns hotels dels Estats Units ja fan experiments amb robots, encara estan lluny de substituir els recepcionistes humans.

16/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris