SOCIETAT

Una parella d’Inca espera cobrar la prestació de paternitat, des de fa més de 2 mesos

El 15 de desembre varen ser pares i, des de llavors, viuen d'ajudes. El problema és que fins fa uns dies no disposaven de llibre de família 


Les complicacions per tramitar documents en temps de pandèmia han esdevingut un malson per algunes famílies. És el cas d’una parella d’Inca que, malgrat tenir feina, està sense ingressos des de fa més de 2 mesos. N’Andrés Cota i na Laura Espinosa varen ser pares el 15 de desembre però fins fa uns dies no havien pogut inscriure el seu nadó al Registre d’Inca. El problema és que na Laura continua casada a l’Uruguai i això els ha complicat els tràmits fins a límits que no s’imaginaven. “Ells tenien un bitllet per viatjar a l’Urugai i tramitar el divorci però, per mor de la Covid, no ho varen poder fer. Després, m’han demanat 3 testimonis, certificats i documents d’aquell país que no tenia forma d’aconseguir”, diu n’Andrés. “Em varen dir que havia de registrar el meu fill com a fill del meu ex -comenta na Laura-, ell estava en quarantena i no podia acudir al Registre però finalment ha hagut de comparèixer per dir que ell no és el pare del nin”.

De moment, viuen d’ajudes

Després d’una llarga carrera d’obstacles, fa uns dies que varen aconseguir registrar el petit i obtenir el llibre de família. Ha estat el moment en què han pogut tramitar la petició de les prestacions de paternitat i maternitat. Però, a causa del retard en la tramitació, a dia d’avui encara no han començat a percebre cap quantitat. La parella confia que els ingressos els arribin aviat perquè mentrestant han de viure dels ajuts de família i amics i dels Serveis Socials.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |