societat

Una patent mallorquina per fermar millor les mascaretes

És un nou mètode de barrera eficaç per prevenir contagis de coronavirus


L’escola universitària ADEMA ha patentat un aparell que ferma les mascaretes i protegeix millor la població i els treballadors del risc de contraure la Covid-19. Un sistema que ja utilitzen els dentistes del centre i que s’adapta a les faccions de qualsevol persona.

És un cercle que segella la perifèria de la cara. Amb un parell de minuts al microones es pot modelar millor a l’hora de col·locar-lo. Es tracta d’un dispositiu que s’aplica a les mascaretes quirúrgiques i asseguren que n’augmenta la protecció.

Aquesta eina ja s’ha patentat i ara es preveu començar a produir-la. La intenció és que la utilitzin sobretot les persones que es dediquen a feines de risc i no només els professionals sanitaris.

És un nou mètode de barrera eficaç per prevenir contagis de coronavirus i que interessa a les universitats d’Oslo, Edimburg i Cracòvia. L’eina ja ha estat admesa a l’Institut Balear de Seguretat i Salut laboral, i a la Direcció General de Treball.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Rècord a la baixa de contagis en aquesta primera setmana de març

Continua la davallada de casos actius de COVID-19 a les Illes: ara mateix són 1.810 les persones que tenen la...

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escales: 14 línies de vacunació i una dosi cada tres minuts

El càlcul del Govern és poder vacunar 800 persones al dia a partir de dilluns i a 3.000 al dia...

La pandemia fa creixer el ciberassetjament als professors per part de pares d’alumnes

El defensor del docent del sindicat ANPE ha rebut 90 peticions d'ajuda d'aquests professionals a les Illes. Gairebé la meitat...