X

Una tesi analitza la distribució de macroplàstics i microplàstics en les aigües de Mallorca i Menorca

El treball de Carme Alomar ha estat premiat per l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB

05/12/2022

Una tesi analitza la distribució de macroplàstics i microplàstics en les aigües de Mallorca i Menorca

La tesi de Carme Alomar, ajudant d’investigació del Centre Oceanogràfic de Balears, analitza la distribució de macroplàstics i microplàstics en les aigües de Mallorca i Menorca. Les dades són ben interessants. De fet, Alomar ha estat premiada fa poc per aquestes importants aportacions per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

Un estudi que té com a fonts les campanyes oceanogràfiques MEDITS i els mostrejos biològics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia. Amb la combinació d’aquests dos factors, han elaborat un mapa de les zones amb major presència de macroplàstics i microplàstics.

Pel que fa a la ingesta de microplàstics pels peixos, és curiós el comportament que observaren en els molls que n’havien ingerit. Amb un percentatge tan elevat de plàstics a la mar, Carme posa de manifest la importància de l’actual llei de residus, així com d’altres iniciatives que ajudin a protegir la mar.

Una tesi encaminada a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 14 de l’agenda 2030, la de conservar els oceans, els mars i els recursos marins.

05/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris