eivissa

Una tortuga nascuda a Eivissa el 2019 ha estat capturada per un pesquer i posteriorment amollada

En aquests moments es recupera a València


Marina, una de les tortugues marines (Caretta caretta) que van néixer a Eivissa l’estiu de 2019, s’està recuperant a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar (ARCA) de la Fundació Oceanogràfic, després d’haver estat capturada per un pesquer, i aquest activàs el protocol per rescatar-la.

Fins el moment, no s’havia donat cap cas com aquest a l’Estat, el que ha permès comprovar els resultats de la cria en captivitat per a aquesta espècie. Així, la revisió que se li ha practicat ha permès confirmar que la tortuga, una vegada amollada després d’estar un any en captivitat, s’ha desenvolupat bé en el medi natural. De fet, han constatat que ha engreixat i ha crescut en un moment poc favorable per fer-ho, com és l’hivern. El personal també ha constatat que l’estat extern i de reserves de l’exemplar és molt bo, segons informa el Govern.

L’exemplar que es troba a l’Oceanogràfic de València du incorporat un sistema de localització per satèl·lit. El fet que hagi retornat a un centre de recuperació ha permès actualitzar l’aparell, i es podrà allargar així la vida útil del rastreig. Aquest emissor es va col·locar a aquest exemplar i cinc més, dels 29 que s’amollaren, per poder fer-ne un seguiment a la mar. Sigui com sigui, totes les tortugues que van retornar a la mar l’octubre duen incorporat un microxip que permet saber la informació de cada exemplar.

Cal recordar que sis dels 26 exemplars alliberats a la platja des Cavallet a principis d’octubre de 2019 -i entre els quals es troba Marina- foren equipats prèviament amb un dispositiu GPS per estudiar-ne els moviments, la biologia i l’adaptació al medi. El cost dels dispositius el va assumir la conselleria, mentre que la Universitat Politècnica de València assumeix el del seguiment via satèl·lit. Els moviments de les tortugues es poden consultar a la pàgina web https://eucrante.org/siguiendo-tortugas/illes-balears

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vicent Marí demana al Govern flexibilitzar les mesures restrictives envers la restauració

El president del Consell d'Eivissa vol que l'horari d'obertura de l'hostaleria i el comerç sigui fins les 22 hores

Balears vol vacunar la primera dosi a la població major de 60 anys en el menor temps

Des d'aquest dilluns, ja poden demanar cita per rebre el vaccí les persones nascudes entre els anys 1957 i 1960....

La 50a passarel·la Adlib, amb capacitat limitada

S'han presentat els diferents esdeveniments al voltant del moda eivissenca que tendrà com a acte central el 12 de juny al baluard de Santa Llúcia

Retiren 150 morts contaminants del fons de la badia de Portmany

Els elements varen ser detectats pel GEN-GOB en un estudi municipal