eivissa

Una tortuga nascuda a Eivissa el 2019 ha estat capturada per un pesquer i posteriorment amollada

En aquests moments es recupera a València


Marina, una de les tortugues marines (Caretta caretta) que van néixer a Eivissa l’estiu de 2019, s’està recuperant a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar (ARCA) de la Fundació Oceanogràfic, després d’haver estat capturada per un pesquer, i aquest activàs el protocol per rescatar-la.

Fins el moment, no s’havia donat cap cas com aquest a l’Estat, el que ha permès comprovar els resultats de la cria en captivitat per a aquesta espècie. Així, la revisió que se li ha practicat ha permès confirmar que la tortuga, una vegada amollada després d’estar un any en captivitat, s’ha desenvolupat bé en el medi natural. De fet, han constatat que ha engreixat i ha crescut en un moment poc favorable per fer-ho, com és l’hivern. El personal també ha constatat que l’estat extern i de reserves de l’exemplar és molt bo, segons informa el Govern.

L’exemplar que es troba a l’Oceanogràfic de València du incorporat un sistema de localització per satèl·lit. El fet que hagi retornat a un centre de recuperació ha permès actualitzar l’aparell, i es podrà allargar així la vida útil del rastreig. Aquest emissor es va col·locar a aquest exemplar i cinc més, dels 29 que s’amollaren, per poder fer-ne un seguiment a la mar. Sigui com sigui, totes les tortugues que van retornar a la mar l’octubre duen incorporat un microxip que permet saber la informació de cada exemplar.

Cal recordar que sis dels 26 exemplars alliberats a la platja des Cavallet a principis d’octubre de 2019 -i entre els quals es troba Marina- foren equipats prèviament amb un dispositiu GPS per estudiar-ne els moviments, la biologia i l’adaptació al medi. El cost dels dispositius el va assumir la conselleria, mentre que la Universitat Politècnica de València assumeix el del seguiment via satèl·lit. Els moviments de les tortugues es poden consultar a la pàgina web https://eucrante.org/siguiendo-tortugas/illes-balears

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa perd la partida d’1,8 milions d’euros per soterrar les esteses elèctriques de ses Salines

El motiu ha estat que no s'han executat les feines. Ara la institució insular busca la manera de tirar endavant...

S’aixeca el tancament perimetral

Per entrar a les Balears, en qualsevol cas, s'ha de continuar presentant una prova de covid negativa

Pocs excursionistes han sortit aquest diumenge matí a ses Salines per mor del temps

Una de les rutes més visitades passa per Salines, Cap des Falcó i Torre de sa Sal Rossa

L’Associació d’Habitatges Turístics d’Eivissa espera arribar al 85% d’ocupació al juliol i agost

A Eivissa hi ha 120 cases de camp que es lloguen turísticament i 25 empreses comercialitzadores