X

Una turista puja sense permís el temple maia de Kukulkan a Mèxic i rep un linxament: “Que la tanquin”

Tot i la xiulada que rebia la dona per atemptar contra el patrimoni, va arribar fins a dalt de tot i va fer un ball amb to desafiador. En baixar, va ser increpada per la multitud

22/11/2022

Una turista puja sense permís el temple maia de Kukulkan a Mèxic i rep un linxament: “Que la tanquin”

Una multitud de gent enfadada ha linxat una turista que va pujar sense permís els 91 esglaons del castell de Kukulkan, una de les noves set meravelles del món modern que es troba en la zona arqueològica de Chichén Itzá, al sud-est de Mèxic.

Amb xiulets i crits de “presó, presó, presó”, “que la tanquin” i “sacrifici, sacrifici” la multitud, congregada a l’esplanada de Chichén Itzá, va manifestar el seu rebuig “perquè aquesta dona no respecta les regles”. L’incident ha transcendit per la difusió de les imatges, el passat diumenge, i que ja s’han viralitzat.

L’Institut Nacional d’Antropologia i Història (INAH) va prohibir pujar a l’edifici sagrat dels maies des de 2008, va instal·lar-hi un cordó de seguretat al voltant i va anunciar multes que van des de 50.000 (uns 2.558 dòlars) a 100.000 pesos mexicans (prop de 5.115 dòlars), depenent del mal que es causi a l’estructura.

La turista, d’origen desconegut, va pujar al cim del majestuós edifici i es va posar a ballar, la qual cosa va enfadar encara més els visitants mexicans i estrangers que gaudien el dia de festa.

Autoritats de l’INAH encara no han oferit cap informe sobre l’incident, per la qual cosa la multitud continua exigint presó i l’expulsió de Yucatán “i si és de l’estranger, que se’n vagi de Mèxic”, cridaven els presents.

En incidents anteriors, l’INAH va informar que sí que es castigaria d’acord amb la Llei federal sobre monuments i zones arqueològics, artístics i històrics que, en el seu capítol VI, estableix les penes i sancions per als qui danyin o explotin monuments arqueològics immobles sense autorització de l’Institut.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT