X

Una vintena de creadors de contingut en català es reuneixen a La Troca

Youtubers, tiktokers o creadors de pòdcasts estan convidats a aquestes jornades

15/10/2022

Una vintena de creadors de contingut en català es reuneixen a La Troca

Embullar La Troca és el que fan avui joves creadors de continguts digitals de tot el domini lingüístic català, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Aquesta trobada vol mostrar la vitalitat i l’enginy de tiktokers, youtubers, creadors de podcasts, jugadors de videojocs… i tots ells tenen una cosa en comú: que ho fan en català.

Una vintena de joves creadors s’han reunit avui a La Troca, una jornada on les activitats estan dedicades a connectar creadors de contingut de Balears, València i Catalunya. La Generalitat de Catalunya, la Comunitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears han organitzat aquestes jornades per promoure el català a internet.

La sensació d’alguns tiktokers com el valencià Fran Tudela, més conegut com Cabra fotuda, és que cada dia hi ha més creadors de contingut en català. A Mallorca, en canvi, és diferent. El tiktoker Toni Guiscafrè admet que el que fa falta a les xarxes balears són creadors de contingut que vulguin fer servir el mallorquí.

Als creadors de contingut que empren el català, els costa més professionalitzar-se i viure exclusivament de les xarxes. En Pol Gise, un creador de contingut barceloní, afirma que els patrocinadors els costa confiar en els creadors que utilitzen el català i que és menys difícil quan es tracta del castellà.

A la Troca s’han fet quatre taules rodones i un pòdcast en directe i s’ha clausurat amb un concert de música.

15/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT