X

Unanimitat al Parlament per tramitar la nova normativa de suport i protecció al sector del taxi

Els taxistes agraeixen que la futura norma esclarirà en quines condicions podran fer feina un VTC i un taxi a les Illes Balears

12/12/2023

Unanimitat al Parlament per tramitar la nova normativa de suport i protecció al sector del taxi

Satisfacció del col·lectiu dels taxis després de conèixer que el Parlament ha aprovat per unanimitat la presa en consideració d’una proposició de llei per regular el transport. Aquesta norma servirà per protegir els titulars de les 2.500 llicències de taxi de l’arxipèlag davant la competència de les grans plataformes de VTC.

La proposta inicial ha sortit del Grup Parlamentari Socialista, i la resta de formacions hi han donat suport en valorar la necessitat que hi ha a regular el sector abans que es publiquin algunes sentències. Els taxistes agraeixen que la futura norma esclarirà en quines condicions podran fer feina un VTC i un taxi a les Illes Balears.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat valentia per frenar el model d’empreses multinacionals.

La llei planteja definir un àmbit d’actuació insular, per evitar que es puguin traslladar llicències VTC d’una illa a una altra. Allò que es pretén amb la norma és limitar la llibertat dels grans monopolis com Uber o Cabify.

En la proposta inicial, es preveu la doble llicència, la urbana i la interurbana, com a condició exigible a qui vulgui exercir. Finalment, es manté la precontractació obligatòria de 30 minuts com preveu la legislació actual.

En les pròximes setmanes començarà la tramitació parlamentària i els grups hi podran incorporar les esmenes que considerin oportunes.

12/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris