SOCIETAT

Unes 90 persones protesten en defensa de l’atenció primària

Els convocants asseguren que les protestes continuaran fins que es garanteixin més recursos per a l'atenció primària de les Illes


Nova protesta en defensa de la sanitat pública. Unes 90 persones s’han concentrat avui matí a Palma per demanar més recursos per a l’atenció primària. Asseguren que el servei no compleix amb els mínims. Cinc són els motius principals d’aquesta manifestació.

En primer lloc, segons denuncia la Plataforma Ciutadana per la Sanitat Pública de les Balears, s’han incrementat els retards per aconseguir una cita als centres de salut, que en alguns casos han arribat a ser de gairebé un mes. A més, afirmen que els terminis d’espera no estan quantificats per l’IB-Salut, per la qual cosa demanen que facin públiques les estadístiques.

També sol·liciten que les cites presencials que no es poden ajornar s’atenguin en un màxim de 48 hores. Amb aquesta finalitat, el tercer punt és augmentar el personal i els recursos econòmics que Balears destina a Salut. Segons les dades que han facilitat, les Illes hi destinen un 11% del pressupost, mentre que la mitjana a Espanya és del 14% i el que recomana l’Organització Mundial de la Salut és del 25%.

Els altres punts que motiven la concentració són evitar la privatització del sistema públic amb més concerts sanitaris, i recuperar el model complet d’atenció primària, que inclou les tasques de prevenció i de promoció de la salut.

Els convocants asseguren que les protestes continuaran fins que es garanteixin més recursos per a l’atenció primària de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |