X

Unes boies amb sensors permetran als banyistes de platges d’Eivissa conèixer en temps real la qualitat de l’aigua

S'instal·laran a les platges de Talamanca, Cala Vedella, Cala Sant Vicent, Santa Eulària i s'Arenal

09/11/2022

Unes boies amb sensors permetran als banyistes de platges d’Eivissa conèixer en temps real la qualitat de l’aigua

Una de les 5 boies ha estat calada a Talamanca durant dos mesos. Al seu interior hi ha uns sensors químics que mesuren la qualitat de l’aigua i les dades es van emmagatzemant. A partir de la pròxima temporada, a més, la informació s’anirà compartint en temps real i tothom hi podrà accedir a través d’una aplicació de mòbil. També servirà perquè les institucions puguin aplicar mesures amb més diligència de protecció de l’ecosistema marí.

És una de les iniciatives del projecte ‘Turisme Intel·ligent i Sostenible’ impulsat pel Consell que també inclou la instal·lació de càmeres a 33 platges per controlar l’aforament, informació a la qual també podran accedir usuaris de l’aplicació mòbil que es posarà en marxa l’any que ve. També es col·locaran als aparcaments per poder saber si estan plens.

El projecte inclou també la instal·lació de quatre càmeres per a la detecció ràpida d’incendis per part dels serveis d’emergències.

‘Eivissa, Turisme Intel·ligent i Sostenible’ compta amb una inversió total de 5 milions d’euros, el 60% prové dels fons Feder, mitjançant l’Entitat Pública Empresarial Red.es, adscrita al Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. El 40% restant és finançat pel Consell d’Eivissa.

 

 

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT