societat

Unicef va avisar fa tres anys d’irregularitats al sistema de protecció de menors de les Balears

Els mateixos tècnics educadors denunciaren "la desprotecció i els abusos" a l'ONG, que llavors va fer arribar aquests temors als responsables polítics

Imatge d'arxiu. /EFE


Unicef va elaborar fa tres anys un informe a on s’analitzava la situació de l’acolliment de menors a institucions públiques a nou comunitats autònomes. A set d’elles, entre les quals hi havia les Balears, s’hi denunciaven irregularitats. Segons l’especialista en política d’infància d’Unicef, Almudena Olaguibel, durant les entrevistes amb els tècnics educadors varen posar de manifest que “estaven preocupats de veure aquests nins que ells cuidaven i que estaven essent desprotegits i abusats i no sabien bé per què. No sabien com fer front al que estaven observant ja feia un temps”.

L’organisme va fer arribar aquests temors i denúncies als responsables polítics de cadascuna de les autonomies i, segons l’ONG, varen millorar els protocols d’atenció. La portaveu de l’entitat, Almudena Olaguibel, defensa, però, la tasca dels tècnics. Assegura que “són un gran valor d’un sistema de protecció que, malgrat algunes mancances, funciona de forma correcta”.

Tot i això, la representant d’Unicef, fa una reflexió sobre el sistema. Olaguibel assegura que necessita una major inversió i un replantejament especialment pel que fa al sistema de protecció de les víctimes que, assegura, “hauria d’esser més directe i immediat”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 76% de les reclamacions a les Illes durant l’Estat d’Alarma són per cancel.lacions i viatges

Consum rep 113 reclamacions, la majoria perquè les companyies no volen tornar els diners al passatge

L’Exèrcit desinfecta la base de radiopatrulles de la Policia i un centre de dia a Palma

Demà desinfectaran un centre de dia de Costitx i les estacions marítimes del port de Palma