X

Unides Podem demana una reunió a la Comissió Europea per defensar la limitació de la compra d’habitatges a no residents

La formació morada ha sol·licitat, mitjançant una carta, reunir-se amb els comissaris europeus d'Habitatge i Drets Socials per traslladar-los la problemàtica de l'habitatge a les Illes

29/03/2023

Unides Podem demana una reunió a la Comissió Europea per defensar la limitació de la compra d’habitatges a no residents

Montserrat Vallribera

Unides Podem ha sol·licitat per carta una reunió amb els comissaris de Drets Socials i Habitatge de la Comissió Europea, Nicolas Schmit i Andreas Carlson, per defensar la limitació de la compra d’habitatges a no residents a les Balears. La missiva, firmada per la diputada de Podem al Congrés, Antònia Jover; i el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, afirma que les Illes pateixen “una emergència habitacional que provoca la falta d’habitatges dignes i assequibles”. Davant aquesta situació, reclamen que s’aprovi l’anomenada “excepció balear”.

Els morats demanaran al Govern d’Espanya i als seus socis del Pacte, el Partit Socialista i Més per Mallorca, que se sumin a la trobada. El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha dit que, a diferència de l’eurodiputada del Partit Popular, Rosa Estaràs, els traslladarà la gravetat del problema. De fet, ha qualificat la consulta d’Estaràs com “un paperot”. En aquest sentit, Yllanes ha insistit que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea pot avalar la restricció d’immobles a no residents per motius d’interès general.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris