X

La manca d’especialistes salta al Consell de Menorca: UP demana que s’obligui els metges a donar servei a altres illes

Unides Podem, que comparteix Govern al Consell Insular, proposa també que es pagui un plus de doble insularitat i s'ajudi els especialistes a formar-se

03/02/2022

La manca d’especialistes salta al Consell de Menorca: UP demana que s’obligui els metges a donar servei a altres illes

La manca d’especialistes mèdics a Menorca deixa a molts pacients sense serveis que sí que s’ofereixen a la resta dels hospitals de Balears. No hi ha incentius per atraure els professionals. Segons el sindicat mèdic el cost de vida, el baix sou i les limitacions tècniques de l’Hospital Mateu Orfila són els principals motius pels quals decideixen traslladar-se a altres centres.

Unides Podem proposa que s’obligui els metges a cobrir servei de forma rotatòria a totes les Illes. Els socis del PSIB-PSOE i Més al Consell de Menorca també demanen que es pagui un plus de doble insularitat als especialistes per així evitar situacions com la del programa de detecció del càncer de còlon, que no es posa en marxa a l’illa per la manca de dos digestòlegs.

El sindicat mèdic també reclama mesures urgents per cobrir totes les vacants i afirma que invertir en ajudes per al desenvolupament dels especialistes pot servir d’al·licient.

 

03/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris