X

Universal emetrà les seves pel·lícules per “streaming” 45 dies després dels cinemes

Les plataformes com Netflix o HBO Max guanyen terreny i les sales de cinema van perdent l'exclusivitat de les estrenes

10/12/2021

Universal emetrà les seves pel·lícules per “streaming” 45 dies després dels cinemes

Universal Pictures, un dels grans estudis de Hollywood, estrenarà per “streaming” les seves noves pel·lícules tan sols 45 dies després que debutin als cinemes dels Estats Units.

De moment, la decisió afectarà únicament el mercat nord-americà, on la companyia va llançar fa una mica més d’un any la seva pròpia plataforma, Peacock, que inclou continguts d’Universal i la cadena de televisió NBC i pretén competir amb altres serveis com Netflix o HBO Max.

Entre les pel·lícules que Universal té previst estrenar en 2022 figuren “The 355″, amb Penélope Cruz; “Ticket To Paradise,” protagonitzada per George Clooney i Julia Roberts; i “Marry Me”, amb Jennifer López i Maluma.

La decisió d’Universal segueix els passos d’altres estudis com Paramount, que portarà els seus nous títols a la seva plataforma de “streaming” després de romandre 45 dies en cinemes, i Disney, que no ha determinat una fórmula de llançament però s’ha compromès a respectar els mateixos 45 dies d’exclusivitat en sales.

Warner Bros., per part seva, va fer un pas més enllà i va decidir estrenar totes les seves cintes de 2021 de manera simultània en cinemes i HBO Max, encara que l’estratègia no va donar bons resultats i a partir de 2022 reservarà les grans estrenes per als cinemes durant el mateix número de dies.

La pandèmia ha accelerat els canvis de distribució en la indústria cinematogràfica, que fins a 2020 havia respectat un marge d’exclusivitat en cinemes de 90 dies abans que les noves pel·lícules arribessin a la televisió, internet o formats com el DVD.

10/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris