món

Uns 2.500 equatorians participen al velòdrom Illes Balears en les eleccions del seu país

Guillermo Lasso i Andrés Arauz són els candidats a president

Uns+2.500+equatorians+participen+al+vel%C3%B2drom+Illes+Balears+en+les+eleccions+del+seu+pa%C3%ADs

Més de 13 milions de persones poden votar avui a les eleccions presidencials de l’Equador. Són uns comicis sota sospita, després de les acusacions de frau a la primera volta feta el febrer. 6.000 equatorians registrats com a residents a les Balears han pogut votar a Palma.

Amb la segona volta, avui s’elegeix quin dels dos candidats presidirà el país els pròxims quatre anys: Andrés Arauz ve del moviment d’esquerres de Rafael Correa, qui va presidir el país entre 2007 i 2017. I el candidat liberal conservador és Guillermo Lasso.

El Consell Nacional Electoral assegura que hi haurà gairebé 300 observadors internacionals, i que el procés serà net. Tot, després que a la primera volta va esclatar la polèmica.

El candidat indigenista Yaku Pérez va quedar tercer i, per tant, exclòs del procés. Diu que hi va haver frau electoral. S’espera que els seus seguidors siguin decisius en uns comicis molt igualats. Els ha demanat que facin un vot nul, ja que els ciutadans d’entre 18 a 65 vots estan obligats a votar.

Una excepció són els que viuen a l’estranger, com els equatorians residents a les Illes. Han pogut votar al Velòdrom Illes Balears, un dels 19 centres habilitats a Espanya. Han estat unes 2.500 persones de les 6.000 que ho podien fer.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Boris Johnson creu que les restriccions al Regne Unit podran aixecar-se el 19 de juliol

També  ha confirmat que el seu govern "estudia" eximir de quarantena als viatgers arribats de l'estranger que estiguin plenament vacunats

Cinc anys després, el Brexit continua dividint Londres i Brussel·les

La societat britànica segueix enfrontada entre els partidaris de la sortida i els contraris

Manifestació multitudinària i transversal al Perú pels resultats electorals

Partidaris de la candidata de la dreta, Keiko Fujimori, marxaren aquest dissabte pels carrers de Lima

177 milions de casos de coronavirus a tot el món

Els Estats Units continuen liderant les xifres desfavorables, seguit del Brasil i l'Índia. Tot i això, segons l'OMS, el ritme de contagis i defuncions davalla