societat

Uns 350 cotxes es manifesten a Palma contra la Llei Celaá

La marxa estava organitzada per Schola Allibera a Balears i emmarcada en les protestes organitzades per la Plataforma Más Plurales d'altres punts d'Espanya


Uns 350 vehicles, segons l’estimació inicial de la Policia Nacional, amb dues i tres persones cada un, segons les primeres estimacions de la Policia, han sortit als carrers de Palma aquest dissabte en protesta contra la Llei Celaá.

La marxa, organitzada per Schola Allibera a Balears, i emmarcada en les protestes organitzades per la Plataforma Más Plurales en altres punts d’Espanya, ha sortit a les 10.30 hores des del Polígon de Llevant i ha transcorregut en un circuit tancat, per la zona d’Avingudes, Passeig Mallorca, Jaume III, El Born, Passeig Marítim i, de nou, Avingudes.

Segons el secretari general de Federació Ensenyament USO Balears, Ismael Serrano, la manifestació d’aquest dissabte està justificada perquè “la nova Llei Celaá afecta 4.000 llocs de treball de l’escola concertada ordinària, i al voltant de 1.000 en l’àmbit de l’educació especial, així com a uns 200 professors de religió de l’escola pública”.

“Si no hi ha demanda per part dels pares que porten els seus fills a centres educatius concertats i especials, no hi haurà oferta de treball, produint-se un transvasament cap a la pública. No és una lluita entre una modalitat d’ensenyament i una altra, sinó que es tracta d’ un tema de llibertat. Que cadascú pugui triar”, ha destacat Serrano.

Per part seva, la secretària general d’Escola Catòlica, Llucia Salleras, ha advertit que la Llei Celaá “posa en perill l’escola concertada i l’especial”.

“Volem tornar al camí del diàleg i del consens perquè pot haver una convivència pacífica entre els dos models d’ensenyament a Balears actualment, però volem que això continuï sent així avui i sempre, amb independència de qui governi”, ha posat l’accent.

Finalment, el president de CECE-IB, Ventura Blanch, ha posat en valor que l’educació especial és “molt important” en aquesta comunitat autònoma, assenyalant que “encara hi ha infants que es poden incorporar a l’escola ordinària i d’altres no”.

Per això, ha conclòs “aquest dissabte s’ha sortit al carrer a demanar una llei que perduri en el temps perquè el futur del país depèn de l’educació”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vigilància policial per evitar celebracions santantonieres a Manacor, Muro, Sa Pobla i Artà

Els batles fan una crida a la responsabilitat i demanen que la població s'abstengui de fer trobades a finques de...

Calefacció encesa a les aules i finestres semiobertes per a una concentració de CO2 menor a 800 ppm

La Conselleria d'Educació pagarà el cost extra que impliqui mantenir la calefacció en marxa

Pfizer rectifica i assegura que la UE rebrà les vacunes a temps

Von der Leyen assegura que la Unió Europea ha adquirit més vacunes de les que necessita per abastir als Estats...

L’Hospital Can Misses posa en marxa el pla de contingència de l’UCI per l’augment d’ingressos

De moment, no s'interromprà l'activitat programada i les sales d'operacions funcionaran amb normalitat.