societat

Uns 90 sanitaris s’allotgen en un hotel de Palma per evitar el contagi a les seves famílies

Tots ells estan perfectament sans, però han decidit no viure a casa per si es contagien a la feina

Uns+90+sanitaris+s%27allotgen+en+un+hotel+de+Palma+per+evitar+el+contagi+a+les+seves+fam%C3%ADlies

Uns 90 sanitaris s’allotgen a un hotel de Palma per evitar contagiar les seves famílies. Es tracta de metges, infermeres o auxiliars d’infermeria d’hospitals, clíniques privades o residències d’arreu de Mallorca. Tots ells estan perfectament sans, però no volen viure a casa per si es contagien a la feina.

L’auxiliar d’infermeria Ana García explica que comparteix pis amb una persona immunodeprimida i no era prudent continuar a casa seva. Una situació semblant viu l’infermer Iván Tudela. Tot i que té una filla petita i fa setmanes que no la veu, ha decidit voluntàriament traslladar-se a l’hotel i no en vol marxar fins que finalitzi l’emergència sanitària. Tots ells coincideixen a dir que troben a faltar les famílies, però els sembla més prudent distanciar-s’hi. “Ara és hora que els tinguem en ment i ens cuidem entre nosaltres”, afirma l’auxiliar d’infermeria Karín Francia.

L’empresa THB Hotels ha posat a disposició de les autoritats sanitàries l’establiment THB Mirador, situat al passeig Marítim de Palma. Ells s’encarreguen del servei de consergeria, que ofereixen els diferents directors d’hotel que treballen per a la cadena. La seva funció és coordinar que la resta que serveis de l’hotel, dels quals ara se n’ocupa l’IB-Salut, es prestin correctament.

L’IB-Salut gestiona les entrades i sortides de l’hotel i comunica als responsable de la instal·lació qui són els nous hostes que tindran. A més, el servei públic de salut paga un servei de càtering per als sanitaris, un vigilant de seguretat a la porta que controla els accessos i el personal que neteja a diari les habitacions i les zones comunes.

L’hotel funciona sota mínims. No hi ha servei de bar, sinó màquines d’autoservei. El restaurant també és tancat. Les zones comunes no són accessibles, i això que aquest hivern havien reformat la piscina i feien comptes haver-la estrenat a aquestes alçades de l’any. A més, han eliminat cadires, sofàs, taules, quadres i cortines dels passadissos i replans per evitar que la gent els faci servir i puguin ser una font de contaminació creuada.


1.908 casos de coronavirus a les Balears (6 més que ahir), cap mort i 1.284 curats

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Open Arms salva 146 persones en dues setmanes

Deu anys després de començar la guerra a Líbia, continua el drama humanitari amb 236 morts a la Mediterrània des d'inicis de 2021

Autoritzen la manifestació del sector de la restauració aquest dilluns a Palma

La protesta recorrerà els principals carrers de Palma i finalitzarà davant del Consolat de Mar

Dues cases del port de Maó d’arquitectura contemporània obren les seves portes

El Col·legi d'Arquitectes de Menorca inicia un cicle d'activitats divulgatives que tenia pendent per la pandèmia

Els casals de gent gran de Menorca, tancats de moment tot i el Nivell 2

El fet que no es puguin reunir més de 6 persones els dificulta la represa de les activitats