societat

Uns 90 sanitaris s’allotgen en un hotel de Palma per evitar el contagi a les seves famílies

Tots ells estan perfectament sans, però han decidit no viure a casa per si es contagien a la feina

Uns+90+sanitaris+s%27allotgen+en+un+hotel+de+Palma+per+evitar+el+contagi+a+les+seves+fam%C3%ADlies

Uns 90 sanitaris s’allotgen a un hotel de Palma per evitar contagiar les seves famílies. Es tracta de metges, infermeres o auxiliars d’infermeria d’hospitals, clíniques privades o residències d’arreu de Mallorca. Tots ells estan perfectament sans, però no volen viure a casa per si es contagien a la feina.

L’auxiliar d’infermeria Ana García explica que comparteix pis amb una persona immunodeprimida i no era prudent continuar a casa seva. Una situació semblant viu l’infermer Iván Tudela. Tot i que té una filla petita i fa setmanes que no la veu, ha decidit voluntàriament traslladar-se a l’hotel i no en vol marxar fins que finalitzi l’emergència sanitària. Tots ells coincideixen a dir que troben a faltar les famílies, però els sembla més prudent distanciar-s’hi. “Ara és hora que els tinguem en ment i ens cuidem entre nosaltres”, afirma l’auxiliar d’infermeria Karín Francia.

L’empresa THB Hotels ha posat a disposició de les autoritats sanitàries l’establiment THB Mirador, situat al passeig Marítim de Palma. Ells s’encarreguen del servei de consergeria, que ofereixen els diferents directors d’hotel que treballen per a la cadena. La seva funció és coordinar que la resta que serveis de l’hotel, dels quals ara se n’ocupa l’IB-Salut, es prestin correctament.

L’IB-Salut gestiona les entrades i sortides de l’hotel i comunica als responsable de la instal·lació qui són els nous hostes que tindran. A més, el servei públic de salut paga un servei de càtering per als sanitaris, un vigilant de seguretat a la porta que controla els accessos i el personal que neteja a diari les habitacions i les zones comunes.

L’hotel funciona sota mínims. No hi ha servei de bar, sinó màquines d’autoservei. El restaurant també és tancat. Les zones comunes no són accessibles, i això que aquest hivern havien reformat la piscina i feien comptes haver-la estrenat a aquestes alçades de l’any. A més, han eliminat cadires, sofàs, taules, quadres i cortines dels passadissos i replans per evitar que la gent els faci servir i puguin ser una font de contaminació creuada.


1.908 casos de coronavirus a les Balears (6 més que ahir), cap mort i 1.284 curats

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacances en Pau es farà de manera alternativa després de la suspensió pel coronavirus

Estava previst que un centenar d'infants arribassin a principis de juliol a Mallorca

Donen per controlat el brot de Palma, amb onze positius d’una família de quinze

Les persones de la família que tenen la Covid-19 estan bé de salut i es troben asimptomàtiques

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica

Comença la reactivació econòmica a sa Pobla

Aquest diumenge la plaça del poble era plena de gent que aprofitava per anar a comprar al mercat