X

Urdangarin queda lliure des d’avui en completar la seva condemna

Fou condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per la seva implicació en el cas Nóos 

09/04/2024

Urdangarin queda lliure des d’avui en completar la seva condemna

Iñaki Urdangarin passa a ser avui dimarts un ciutadà lliure en completar la seva condemna de cinc anys i deu mesos que li van imposar els tribunals per diversos delictes de corrupció a conseqüència de la seva implicació en el cas Nóos.

El llarg recorregut judicial d’Iñaki Urdangarin començava l’any 2012 amb la seva imputació al cas Nóos. El 24 de febrer arribava als jutjats de l’avinguda d’Alemanya per declarar durant la fase d’instrucció, i deixava una imatge històrica: es convertia en el primer familiar del rei d’Espanya que entrava en dependències judicials per declarar com a investigat per corrupció. Només uns mesos abans, el desembre de 2011, havia estat expulsat de la Casa Reial.

El gener de 2016, i davant una expectació mediàtica sense precedents, la seu de l’Escola Balear d’Administracions Públiques acollia l’inici del judici; la infanta Cristina també hi compareixia com a acusada. El judici va quedar vist per a sentència el mes de juny. I 8 mesos més tard, l’audiència dictava per a Iñaki Urdangarin una sentència de 6 anys i tres mesos de presó, que després el Tribunal Suprem va deixar en 5 anys i 10 mesos. El juny de 2018, l’exduc de Palma ingressava a la presó de Brieva, a Àvila, per complir la seva condemna. El gener de 2021, després de dos anys i mig, se li concedia el tercer grau, de manera que només hauria de dormir a la presó de dilluns a divendres. I el març de 2022 obtenia la llibertat condicional. Des d’avui, pot dir que ha saldat els seus comptes amb la justícia. Amb tot, l’exmarit de la infanta Cristina no podrà esborrar els seus antecedents penals fins d’aquí a cinc anys, sempre que no torni a delinquir.

09/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT