X

Usuaris del transport públic a Mallorca lamenten la manca de connexions a l’hivern

Demanen més freqüències i línies entre pobles i amb destinació a hospitals i aeroport, i el Govern assegura que estudia totes les peticions

25/11/2023

Usuaris del transport públic a Mallorca lamenten la manca de connexions a l’hivern

Usuaris de transport públic a la Part Forana de Mallorca lamenten la manca de connexions entre pobles, i de freqüències per anar a ubicacions imprescindibles, com hospitals. Bunyola n’és un exemple.

Habitants de Bunyola adscrits a l’Hospital de Son Llàtzer han d’agafar bus fins a Palma, i un altre cap a l’Hospital. En total, una hora i mitja. Per anar a Santa Maria o Sóller, més problemes. Bunyola és un exemple de com va el transport públic a Mallorca. Però n’hi ha més. Per exemple, tampoc no hi ha connexions directes entre dos pobles tan propers com Cala Rajada i Son Servera.

El col·lectiu MoMa va fer un estudi complet de com millorar-ho. Defensa ampliar freqüències dels busos interurbans i connectar els pobles propers, i també amb infraestructures tan bàsiques com hospitals o aeroport.

El Consorci de Transports de Mallorca assegura que s’han millorat 27 línies del TIB des del passat primer de novembre, i que estudien adaptar el servei a les necessitats dels usuaris. Fins que no arribin les millores, molts de residents continuaran amb situacions com aquesta: sense servei de la Part Forana a l’aeroport, mentre no hi hagi turistes.

25/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris