societat

El 83,2% de la població balear major de 60 anys ja té una dosi de la vacuna contra la covid

Per altra banda, la web BitCita ha col·lapsat aquest dilluns per l'alta demanda de sol·licituds per demanar data per vaccinar-se, sobretot els que tenen entre 50 i 59 anys

El+83%2C2%25+de+la+poblaci%C3%B3+balear+major+de+60+anys+ja+t%C3%A9+una+dosi+de+la+vacuna+contra+la+covid

Foto: EFE


La campanya de vacunació avança cada dia i creix cada vegada més les persones majors de 60 anys que estan vacunades. En concret, un 83,2% dels balears que tenen més de 60 anys ja tenen una dosi. Mentre que un 36,1% ja està immunitzat per complet.

En general, aquest dilluns hi ha 397.769 vacunes administrades a les Balears. 117.798 persones ja tenen la pauta completa, les quals representen pràcticament el 12% de la població balear a vacunar, segons dades de vacunació publicades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat. Mentrestant 286.017 persones ja té una dosi, un 29%

Per franges d’edat, totes les persones majors de 80 anys ja tenen almanco una dosi inoculada mentre el 95,6% de la població d’aquesta franja d’edat està immunitzada per complet. En comparació al divendres passat, augmenta també el nombre de persones d’entre 70 i 79 que ja té una dosi: 72.784 persones, un 90,4%. Mentre que un 45,0% d’aquest col·lectiu ja estan immunitzats per complet. També creix el nombre de vacunats entre els 60 i 69 anys: un 70,9% ja té almanco una vacuna, però només un 4,9% ha completat la pauta.

I el quart grup: de 50 a 59 anys ja té almanco una dosi el 18,8% i un 5% les dues. A aquestes persones se’ls inocula, de moment, les vacunes de Pfizer o Moderna.

Col·lapsa la web de l’IB-Salut per a vacunar-se en el primer dia que ho pot fer la població entre 55 i 59 anys

Ciutadans de Balears han esperat aquest dilluns fins a una hora per a sol·licitar cita per a vacunar-se a través del sistema BitCita, que permet demanar data per a rebre la vacuna contra la covid-19 a través d’internet.

Segons han explicat des de la Conselleria de Salut, la pàgina web permet gestionar un determinat nombre de sol·licituds al mateix temps. Quan se supera aquest màxim, a la resta de persones se’ls posa en llista d’espera fins que poden demanar la seva cita.

A causa de l’alta demanda d’aquest dilluns, alguns ciutadans han hagut d’esperar fins a una hora per a finalment poder accedir a la sol·licitud. D’acord amb Salut, en aquests moments els ciutadans d’entre 55 a 59 anys són els que més estan demandant, ja que aquest col·lectiu ja ha estat cridat a demanar dia des d’aquest dilluns per vacunar-s’hi.

Salut ha recordat que hi ha al voltant de 21.000 cites disponibles per a vacunar-se, una quantitat que depèn de l’arribada de dosis a les Illes. Per això, quan aquest nombre de cites s’esgoti, es tornaran a obrir noves dates quan arribin més vacunes a la comunitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïns de la Platja de Palma: “Fa 4 dies que no podem dormir”

Demanen més presència policial per solucionar el problema

Nirvis en la primera jornada d’oposicions al cos docent

Més de 5.000 persones s'han examinat avui arreu de les Illes

Mig centenar de persones demanen a Palma que es limiti l’arribada de creuers a un al dia

La moratòria podria suposar reduir a la meitat la xifra dels 2,6 milions de creueristes que van arribar al port...

L’Agència de Defensa del Territori acorda la demolició de 9 obres il·legals a Mallorca

Entre aquestes es troba una obra construïda en sòl rústic de màxima protecció ANEI d'Alt Nivell de Protecció