X

La vaga de correus obliga a tancar 16 oficines a les Illes

Els sindicats asseguren que el seguiment és del 80% i anuncien més aturades

30/11/2018

La vaga de correus obliga a tancar 16 oficines a les Illes

Amb la porta tancada i un cartell que demana disculpes perquè la sucursal està afectada per la vaga. Així s’han trobat els usuaris d’oficines de correus a Mallorca, Eivissa i Formentera.

Els representats sindicals de Comissions Obreres, CSIF i UGT xifren en un 80 per cent la participació en la vaga. Segons les seves dades, han tancat un total de 16 oficines, la majoria a Mallorca, tant Palma com a Manacor, Andratx, Palmanova, entre d’altres. A Eivissa, ha tancat l’oficina de Jesús, sempre segons fonts sindicals.

Asseguren que la vaga ha afectat també a diverses carteries i a les unitats de repartiment de Palma, que es troben en el moment de major activitat de tot l’any per l’inici de la campanya nadalenca.

L’aturada de 24 hores es fa a tot Espanya per reclamar un augment salarial després d’anys de congelació, exigir un pla de futur per a la companyia estatal i per recuperar els llocs de treball suprimits durant la crisi, que xifren en 250 a les Balears.

Si no hi ha acord en els pròxims dies, ja han fixat les pròximes jornades de vaga. A les Balears serà el 21 de desembre. La direcció de Correus no ha facilitat dades del seguiment de l’aturada ni ha volgut fer declaracions.

30/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris