societat

Vaga parcial als transports del TIB a partir d’avui

Els aturs afecten, fins dia 27 d'agost, a les zones de Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma, entre les 09.00h i les 11.00h, durant el matí, i entre les 17.00h i les 19.00h, a l'horabaixa

El Comitè d'Empresa preveu aturs de 24 hores al servei els dies 30 d'agost 1 i el 2 de setembre.


Fa gairebé una setmana els treballadors de Moventis Illes, empresa encarregada de la gestió del TIB (Servei de Transport de Mallorca), es mobilitzava a Palma per denunciar, principalment, “pràctiques abusives i fustigació, incompliments sistemàtics del conveni i hores de feina no remunerades” per part de l’empresa adjudicatària. Avui, després de no haver arribat el passat dijous a un acord en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Balears (TAMIB), inicien diverses jornades d’aturs parcials en el TIB.

Aquestes aturades en el servei podrien derivar, a partir del proper 6 de setembre, en una vaga indefinida. De moment, els aturs afecten a les zones de Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma, entre les 09.00h i les 11.00h, durant el matí, i entre les 17.00h i les 19.00h, a l’horabaixa. El Comitè d’Empresa del treballadors ha anunciat que aquestes modificacions s’allargaran fins dia 27 d’agost, divendres. A més, dit Comitè ha confirmat que el dia 30 d’agost, així com l’1 i el 2 de setembre, es preveuen aturs de 24 hores en el servei.

“Lamentem que els usuaris es vegin perjudicats per aquesta situació, però esperem que entenguin que la culpable i la que no està fent absolutament res per evitar-ho és l’empresa”, ha expressat el Comitè d’Empresa, des del qual han explicat també mostrar-se “oberts a la negociació fins a l’últim moment”. Ara bé, puntualitzen que l’empresa hauria de tenir “una veritable voluntat” a l’hora de solucionar el conflicte, posant al capdavant “gent capacitada” per resoldre’l.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern llança una campanya destinada a prevenir l’explotació sexual d’adolescents

La campanya dirigida per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’IBDONA s'adreça a adolescents amb el lema “Per a...

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen

Cort premia 14 usuaris del transport públic per la seva fidelitat

El guanyador absolut ha utilitzat el servei de l'EMT un total de 2.772 vegades en tan sols un any

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català sigui a tots els àmbits de la societat

Les propostes s'inclouen a Molt a favor, un llibre escrit per set lingüistes compromesos amb la llengua catalana