X

“Vaig deixar de menjar pensant que se solucionarien els meus problemes”

D'ençà de la pandèmia, ha crescut un 40% el nombre d'adults que acudeixen a les unitats de trastorns de la conducta alimentària

30/11/2023

“Vaig deixar de menjar pensant que se solucionarien els meus problemes”

Carlota Cámara té 24 anys i pateix un trastorn de la conducta alimentària. “D’alguna manera volia resoldre els meus problemes amb el menjar i vaig deixar de menjar pensant que se solucionarien”, explica. “I al final, no m’anava res bé a la vida”.

Fa poc més d’un any va decidir anar a demanar ajuda a la Unitat de Trastorn de la Conducta Alimentària de l’Hospital de Son Espases. “És la decisió més guapa de la meva vida i la més important”, confessa.

D’ençà de la pandèmia, s’han incrementat un 40% els casos d’adults que acudeixen a la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària. La psiquiatra Iratxe Aguirre ho atribueix, entre altres coses, a “l’ús i abús de les xarxes socials”.

Gairebé totes les pacients són dones. Els perfils, això sí, varien: hi ha joves molt autoexigents; d’altres amb traumes infantils o famílies disfuncionals i dones grans que hi recauen. A més, cada vegada hi acudeixen al·lotes més joves. Aguirre alerta que veuen casos de nines de 10 i 11 anys amb símptomes greus.

“La meva actitud és de sortir-me’n i estar recuperant-me, però és molta feina i va molt lent”, diu Cámara. Aguirre recorda que la primera passa és prendre’n consciència i demanar ajuda. Un missatge positiu per al Dia Internacional de la Lluita contra els Trastorns de la Conducta Alimentària.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris