societat

Vallgornera, Es Pas i Cala Pi hauran de tenir clavegueram

Arxivada la petició de l'Ajuntament de Llucmajor per eximir de clavegueram les tres urbanitzacions


La Comissió Balear de Medi Ambient arxiva la petició que havia fet l’Ajuntament de Llucmajor per exonerar de clavegueram les urbanitzacions des Pas, Vallgornera i Cala Pi. A la zona hi ha fosses sèptiques que han causat filtracions d’aigües brutes i han afectat la cova de Vallgornera. Una cova protegida i amb un elevat valor mediambiental. Ara a la zona s’haurà de construir una xarxa de clavegueram que el consistori valora en 17 milions d’euros.

Per exonerar els tres nuclis de tenir xarxa de clavegueram la comissió havia demanat una documentació al consistori que no ha presentat.Davant aquest fet, l’organisme ha arxivat el projecte inicial.

L’ajuntament ha tancat la porta a aquesta possibilitat

Ara haurà de construir una xarxa de clavegueram a la zona. De fet, ja té un projecte fet i valora les obres en 17 milions. Ara està pendent de les subvencions de diverses administracions per poder dur-les endavant. El president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Toni Alorda, ha explicat a IB3 Ràdio, que exonerar la zona hagués estat molt complicat, principalment pel seu valor mediambiental. Alorda, però, assegura que precisament per aquest fet, el projecte de clavegueram haurà de tenir el vistiplau de l’organisme. S’haurà de vetllar perquè les obres no facin malbé la cova.

Tots els projectes de noves construccions a la zona han de passar per la comissió. De fet, al ple que s’ha celebrat avui, s’ha tractat la petició de construcció un xalet amb piscina a la zona des Pas.

La comissió, però, demana als promotors que presentin un estudi on es garanteixi que les obres que es faran, com les excavacions i el trànsit de camions, no perjudicaran la cova.

L’Ajuntament de Llucmajor va dictaminar una moratòria d’un any per les llicències de construcció d’aquest indret. Fins que no hi hagués xarxa de clavegueram

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. James 29/10/2020

    Revisau els botons per compartir que estan a baix de l’article, fa temps que no funcionen, bé només el de twitter.

Cercador |


més contingut relacionat

El Centre Assessor de la Dona de Menorca atén 3 noves peticions d’ajuda cada setmana

Quasi la meitat de les dones ateses el 2019 son menorquines

La crisi de la Covid-19: quan la pobresa s’afegeix a la violència masclista

La meitat de les dones que demanen ajuda al telèfon d'atenció a víctimes de gènere Atenpro han de rebre també...

El 25N i la condemna als tres feminicidis d’enguany a les Illes

Enguany, a causa de la pandèmia, no hi ha concentracions, ni grans manifestacions

Interceptada una nova pastera a Cabrera amb 16 migrants a bord

L'embarcació ha estat albirada cap a les 4.30 hores pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). A més de mobilitzar-se la Guàrdia Civil, també s'ha activat Salvament Marítim, amb l'embarcació Salvamar...