societat

Vallgornera, Es Pas i Cala Pi hauran de tenir clavegueram

Arxivada la petició de l'Ajuntament de Llucmajor per eximir de clavegueram les tres urbanitzacions


La Comissió Balear de Medi Ambient arxiva la petició que havia fet l’Ajuntament de Llucmajor per exonerar de clavegueram les urbanitzacions des Pas, Vallgornera i Cala Pi. A la zona hi ha fosses sèptiques que han causat filtracions d’aigües brutes i han afectat la cova de Vallgornera. Una cova protegida i amb un elevat valor mediambiental. Ara a la zona s’haurà de construir una xarxa de clavegueram que el consistori valora en 17 milions d’euros.

Per exonerar els tres nuclis de tenir xarxa de clavegueram la comissió havia demanat una documentació al consistori que no ha presentat.Davant aquest fet, l’organisme ha arxivat el projecte inicial.

L’ajuntament ha tancat la porta a aquesta possibilitat

Ara haurà de construir una xarxa de clavegueram a la zona. De fet, ja té un projecte fet i valora les obres en 17 milions. Ara està pendent de les subvencions de diverses administracions per poder dur-les endavant. El president de la Comissió Balear de Medi Ambient, Toni Alorda, ha explicat a IB3 Ràdio, que exonerar la zona hagués estat molt complicat, principalment pel seu valor mediambiental. Alorda, però, assegura que precisament per aquest fet, el projecte de clavegueram haurà de tenir el vistiplau de l’organisme. S’haurà de vetllar perquè les obres no facin malbé la cova.

Tots els projectes de noves construccions a la zona han de passar per la comissió. De fet, al ple que s’ha celebrat avui, s’ha tractat la petició de construcció un xalet amb piscina a la zona des Pas.

La comissió, però, demana als promotors que presentin un estudi on es garanteixi que les obres que es faran, com les excavacions i el trànsit de camions, no perjudicaran la cova.

L’Ajuntament de Llucmajor va dictaminar una moratòria d’un any per les llicències de construcció d’aquest indret. Fins que no hi hagués xarxa de clavegueram

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. James 29/10/2020

    Revisau els botons per compartir que estan a baix de l’article, fa temps que no funcionen, bé només el de twitter.

Cercador |


més contingut relacionat

878 nous casos covid a Balears i notificades quatre morts

Les persones que passen la covid ara mateix a les Illes són 10.406

Salut intervé la Llar d’ancians de Calvià després de detectar-se un brot de 20 casos de covid

El brot afecta a 18 dels 56 residents i a 2 dels 78 treballadors. Hi ha 12 residents hospitalitzats perquè...

S’endureixen els requisits per poder accedir a les residències de gent gran

S'exigeix tenir la pauta de vacunació completa o fer-se un test d'antígens o una prova PCR

La població de Balears creix un 40% en 20 anys

El secretari general per al Repte Demogràfic coneix de primera mà la realitat de les Illes