X

Valtònyc publica nou disc, ‘La tonalitat dels grisos’

Enregistrat a Brussel·les, s'ha publicat un dia abans que l'artista mallorquí sigui jutjat per l'Audiència Provincial de Sevilla per, presumptament, haver animat "a matar un guàrdia civil" a un concert a Marinaleda

20/11/2023

Valtònyc publica nou disc, ‘La tonalitat dels grisos’

/ Tomàs Moyà.

Redacció

El pobler Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc, acaba de publicar el seu nou disc –de hip-hop–, La tonalitat dels grisos. Enregistrat a Brussel·les i difós a través de les plataformes digitals, a partir de 9 cançons transita per la crítica a l’escena catalana del rap, la necessitat de mobilitzar-se, la tristesa i les relacions amoroses. Valtònyc ja va dir amb anterioritat públicament que havia deixat la música, una qüestió sobre la qual fa referència a ‘Necessari’, la cançó que obre el nou disc, per això ha sorprès la publicació d’aquest nou àlbum.

El disc s’ha publicat un dia abans que el raper mallorquí torni a anar a judici. Aquest dimarts serà jutjat a l’Audiència Provincial de Sevilla per un presumpte delicte de provocació per cometre un delicte d’atemptat i un possible delicte d’amenaces agreujades, per haver animat a “matar un guàrdia civil” durant un concert el passat 31 de març de 2018 a Marinaleda. La Fiscalia demana 4 anys de presó per a l’artista i una multa de 3.600 €. A aquesta petició, s’ha adherit l’acusació particular de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil.

Cal recordar que Valtònyc va tornar a Mallorca a finals d’octubre, després de viure prop de 6 anys a Brussel·les, on romania en desacord per haver estat condemnat per les lletres d’una cançó seva i per evitar l’execució de la condemna de presó a Espanya. El van sentenciar pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. La pena de presó, de 3 anys i mig, ha prescrit, fet pel qual –ha reiterat– ha tornat a l’illa i reclama canvis legislatius. Tot i així, ha confirmat que fa comptes continuar a Bèlgica, on ja ha començat una nova vida i on té feina.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris