X

Veïnats d’Alcúdia s’oposen al fet que el cable elèctric submarí arribi a terra per zones habitades

Els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament han presentat dues mocions sobre el tema al ple de dijous

09/11/2022

Veïnats d’Alcúdia s’oposen al fet que el cable elèctric submarí arribi a terra per zones habitades

Veïnats d’Alcúdia s’han començat a mobilitzar contra el traçat del cable elèctric submarí que Red Eléctrica ha previst per reforçar el subministrament de les Illes. En aquests moments, hi ha tres propostes damunt la taula que arriben a Mallorca per la badia de Pollença i discorren pel terme municipal d’Alcúdia, ja que passen per zones habitades com es Mal Pas i Ca s’Anglès.

De les tres propostes amb què treballa Red Eléctrica, la que preveu l’entrada del cable pel pont de sa Ferradura és la que té més consens en aquest moment per part de les administracions. També es preveu que pugui fer-ho per la zona de s’Illot o per sa Marina. En els tres casos, el cable travessaria zones habitades fins a arribar a la central des Murterar. Els veïnats s’hi oposen i, avui horabaixa, s’han reunit per començar a organitzar-se en contra i estudien crear una plataforma ciutadana.

Al ple municipal, els grups municipals de l’oposició han presentat dues mocions sobre el tema. Mentre que Podem reclama més transparència a tota la informació referida al projecte; el Partit Popular, Ciutadans, Vox i Unió per Alcúdia demanen que el cable entri per la badia d’Alcúdia per evitar les zones habitades.

El segon cable elèctric que interconnectarà la Península amb les Balears forma part del Pla Horitzó 2026 del Govern central. Preveu una inversió de més de 1.100 milions d’euros.

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT