SOCIETAT

Veïns de Jesús denuncien la situació de la pedrera de Ses Planes

L'associació de veïns afectats demana al Govern Balear que inspeccioni la pedrera


Veïns de la zona de ses Planes, a l’illa d’Eivissa, reclamen al Govern que prengui mesures pel que consideren que és l’activitat il·legal d’una pedrera. Asseguren que la pedrera està sobreexplotada, que ha envaït propietats limítrofes, i que incompleix la normativa tècnica i mediambiental. Els veïns han enviat un escrit amb aquestes queixes a la Direcció General de Política Industrial.

La pedrera de Ses Planes va iniciar la seua activitat l’any 1979. Després de més de 40 anys de vida útil, els vesins de la zona han presentat un informe tècnic que avala el seu tancament perquè, asseguren, està sobreexplotada. A més, denuncien que l’explotació ha envaït 4000 metres quadrats de propietats veïnes, i que els pendents de l’explotació són perillosos i pràcticament en vertical, el que perjudica una posterior recuperació ambiental de l’indret.

La Direcció General de Política Industrial del Govern ha respost que l’any 2021 es realitzarà una inspecció d’aquesta pedrera per detectar possibles irregularitats, com es fa també amb totes les pedreres de Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |