economia

Veïns de la Platja de Palma denuncien que locals del carrer de la Cervesa varen obrir anit

El conseller Iago Negueruela adverteix que, a partir d'avui, es reforça la vigilància policial per fer complir la norma


El local Bonito del Grup Ferrer Gestió S.L., ubicat al carrer Miquel Pellisa de Palma, el conegut popularment com el carrer de la Cervesa, va obrir anit passada botant-se la prohibició del Govern de mantenir tancats els comerços, bars i restaurants dels carrers del ‘Jamón’ i de la Cervesa a la Platja de Palma i de Punta Balena, a Magaluf. Les mesures extraordinàries de l’executiu de Francina Armengol varen entrar en vigor ahir migdia a tres zones emblemàtiques del turisme de gatera i d’excessos per evitar aglomeracions i el descontrol que s’ha vist als vídeos del cap de setmana que han circulat per les xarxes socials.

Respecte l’incompliment d’aquest establiment del carrer de la Cervesa, el conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha assegurat al programa Al Dia d’IB3 Ràdio que es reforça la vigilància policial a partir d’avui per controlar que això no succeeixi.

L’Associació de Veïns de Les Meravelles, la d’es Pil·larí i els veïns de s’Arenal de Llucmajor coincideixen que els excessos es podrien evitar amb més presència policial i no amb tancaments. Reclamen que el turisme no es limiti però sí que es reguli amb més policia.

El president de l’Associació de Veïns de Les Meravelles, Miquel Canyelles, ha assegurat a l’informatiu matí d’IB3 Ràdio que “el problema és que hi ha locals que no es controlen i això ens pot fer tornar enrere de fase de la pandèmia”. Afegeixen que les reunions que tenen amb les administracions no solucionen el problema i critiquen que els polítics no els escolten. Pedro Andrés, membre de l’Associació de veïns d’Es Pil·larí, explica que “el que han fet els polítics amb els carrers del ‘Jamón’ i de la Cervesa és tapar les seves vergonyes i tapar la seva impossibilitat de cobrir les necessitats dels veïns”.

Els veïns manifesten que el problema és l’alcohol, la droga i la prostitució. Plantegen una solució a llarg termini, progressiva i que es doni en diverses temporades turístiques però “que no es talli d’arrel com han intentat fer ara amb aquests dos carrers”, diu un veí d’Es Pil·larí.

En general, no veuen amb bons ulls el tancament dels establiments d’aquests carrers perquè diuen es traslladaran a altres indrets de la Platja de Palma i es perdran molts llocs de feina. Asseguren que “cada dia es produeixen botellots a primera línia de la platja i la policia no fa res”. Les associacions de veïns apunten que els treballadors d’aquestes establiments que han de romandre tancats seran qui més patiran les conseqüències sobretot els del carrer  del ‘Jamón’, que encara no havien obert per encetar la temporada turística.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els aeroports de les Illes registren prop de 1.800 vols aquest cap de setmana

1.158 seran internacionals i altres 640 nacionals, segons les dades facilitades per AENA. En concret, aquest dissabte s'espera que els...

Els comerciants de Menorca demanen ERTO’s per als funcionaris que no poden fer feina

Consideren que seria una forma de reduir els costos fixes

Agroturismes i hotels rurals de Menorca mantenen una ocupació del 70% per a l’agost

Des del sector asseguren que necessitarien com a mínim tres mesos com aquest per recuperar la inversió

Més de 1.400 persones han demanat ja l’ajuda extraordinària Covid 19 al lloguer

Aquesta partida té un pressupost de poc més de 4 milions d'euros