X

Venècia imposa una taxa de 5 euros als turistes per poder entrar al centre històric

Associacions i veïns venecians consideren que la mesura és inútil per acabar amb el turisme de masses

25/04/2024

Venècia imposa una taxa de 5 euros als turistes per poder entrar al centre històric

Els turistes ja han de pagar per accedir al centre històric de Venècia una taxa de cinc euros. La iniciativa l’ha posat en marxa l’ajuntament de la ciutat italiana per lluitar contra el turisme de masses. “No és turismofòbia”, assegura el batle de Venècia, Luigi Brugnaro, que diu que és un intent per protegir la ciutat. Mentre que, entitats i veïns venecians consideren que la mesura és inútil per acabar amb el turisme de masses.

Pel que fa a les sancions, es preveu una multa d’entre 50 i 300 euros per als infractors que no paguin per accedir al nucli antic. Aquest dijous ha estat el primer dia en entrar en vigor la mesura i durant el matí havien arribat a la ciutat 110.000 persones, de les quals només el 10% van pagar l’entrada d’accés al nucli antic. Malgrat que l’Ajuntament afirmava que “tot va bé”. “Ningú s’ha queixat i gairebé tothom han estat informats”, explica el regidor de Turisme, Michele Zuin.

Algunes associacions veïnals es van concentrar per a protestar per una mesura que consideren un “impost” que no canviarà la situació perquè no s’ha posat un límit als ingressos de turistes i van exhibir un cartell en el qual es llegia ‘Venecialàndia’ i es van viure moments de tensió quan la Policia va intentar desallotjar-los de la zona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IB3 (@ib3)

25/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris